Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1.A tojásokat, a sót és a cukrot jó habosra kikeverjük.
2.Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet és csomómentesen elkeverjük. Tulajdonképpen a palacsintatésztához hasonló tésztát készítünk (amibe én nem szoktam cukrot tenni, de ebbe kell).
3.Vastagon kivajazott tepsibe öntjük a tésztát (én a gáztepsit használtam) és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, majd a következő félórában 180 fokon, amíg a teteje szépen meg nem pirul. Fontos, hogy ne legyen a tészta túl magas ( csak kb. 1-2 cm), mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe. Ha túlzottan pirul a teteje sütés közben, fedjük le fóliával vagy sütőpapírral és úgy folytassuk a sütést. (Ha felpúposodik sütés közben, nem kell megijedni, nem fogja befolyásolni a végeredményt.)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
4.Baracklekvárral tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.31 17:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tepsi kikenéséhez, gáztepsit használtam, következő félórában, teteje szépen, teteje sütés, Baracklekvárral, Tulajdonképpen, csomómentesen, előmelegített, baracklekvár, sütőpapírral, végeredményt, felpúposodik, befolyásolni, kikenéséhez, kikeverjük, kivajazott, folytassuk, elkeverjük, használtam, hozzáadjuk, Apránként, készítünk, gáztepsit, következő, Tejespite, zsírosabb, megijedni, félórában, túlzottan, tojásokat, tojás, cukor, liszt, zsírosabb, csipet, tepsi kikenéséhez, baracklekvár,
|
|
|
|
|