Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokoládé torta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A piskóta laphoz:
» 1 evőkanál kakaó
» fél csomag sütőpor
» 20 dkg finomliszt
» 15 dkg kristálycukor
» 5 db tojás
» A töltelékhez:
» 25 dkg Rama sütőmargarin
» 1 evőkanál instant kávé
» 2 csomag vaníliáscukor
» 15 dkg kristálycukor, 3 db tojás
» 1 dl tej
» A mázhoz:
» 15 dkg étcsokoládé
» mandula vagy mogyoró
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorra habosra, a sárgákat a cukor másik felével jól elkeverjük.A fehérje habhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőporos lisztet és a kakaót. Óvatosan össze keverjük beleöntjük kikent vagy sütőpapírral bevont tepsibe és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük 175 C fokon.A piskóta lapot kihűtjük.
Vízgőz fölött kb.10 percig, állandó keverés mellett főzzük a tejeben elkevert tojás, cukor , vaníliás cukor és instant kávékeverékét .Ha a krém megfőtt,kihűtjük majd belekeverjük a habosra kevert margarint. A krémmel megkenjük a félbevágott piskótalapot és bevonjuk csokoládémázzal , azonnal beszórjuk vágott mandulával vagy darabos mogyoróval.
Megjegyzés / tipp:

Különleges díszítést készíthetünk ,ha a torta bizonyos részeit fehér csokoládéval vagy fehér mázzal (cukor és citromlével fölvert tojásfehérje keverékével ) vonjuk be
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2013.11.01 21:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
piskóta laphoz, tojásokat szétválasztjuk, fele cukorra, cukor másik, fehérje habhoz, tojássárgás cukrot, sütőporos lisztet, piskóta lapot, tejeben elkevert, krém megfőtt, habosra kevert, krémmel megkenjük, félbevágott piskótalapot, torta bizonyos, csokoládémázzal, szétválasztjuk, vaníliáscukor, kristálycukor, előmelegített, kávékeverékét, kristálycukor, készíthetünk, sütőmargarin, belekeverjük, csokoládéval, tojásfehérje, sütőpapírral, piskótalapot, keverékével, töltelékhez, félbevágott, étcsokoládé, tojássárgás, citromlével, fehérjéket, mandulával, elkeverjük, mogyoróval, beleöntjük, finomliszt, piskóta laphoz, evőkanál kakaó, csomag sütőpor, finomliszt, kristálycukor, tojás, töltelékhez, Rama sütőmargarin, evőkanál instant kávé, csomag vaníliáscukor, kristálycukor tojás, étcsokoládé, mandula vagy mogyoró,
Pasifogó tepsis hús
0 komment 8 ember kedveli
Almás keverős süti
0 komment 5 ember kedveli
Mini kuglóf muffin formában !
0 komment 8 ember kedveli
Rákóczi túrós
0 komment 5 ember kedveli
Sajtos perec
0 komment 4 ember kedveli
Reszelt karalábéleves
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta!
5 komment 246 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Hagymás virslisaláta
0 komment 8 ember kedveli
Otthoni fondant
0 komment 8 ember kedveli
Tejszínes-currys lasagne
0 komment 1 ember kedveli
Ribizlis vaníliakrém
0 komment 1 ember kedveli
Csicsóka finomfőzelék
0 komment 4 ember kedveli
Répatorta
1 komment 7 ember kedveli
Forró csoki
0 komment 2 ember kedveli
Rántott csirke és karfiol
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.