Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit apró lyukú reszelőn lereszelem - nem kis munka - sózom, és a liszttel összekeverem. Ezután sós, olajos enyhén lobogó vízbe szaggatom - nem fazékban, hanem egy magasabb lábasban célszerű készíteni - s ha feljött a víz színére, szűrővel kiszedem.
A szalonna kisütött zsírjára teszem egy tepsibe, s a juhtúrót rámorzsolom. Megöntözöm a tejföllel, és a tetejére szórom a szalonnából kisütött tepertőt. Pár percre beteszem a forró sütőbe, hogy az ízek összeérjenek, és máris tálalható.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A megfőtt galuskákat nem kell leöblíteni, akkor jó, ha kicsit csuszpájzos. Juhtúró helyett dinsztelt káposztával is össze lehet keverni a sztrapacskát, ilyenkor sok bors illik hozzá,
Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
birann
2013.07.25 14:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
krumplit apró, liszttel összekeverem, magasabb lábasban, szalonna kisütött, juhtúrót rámorzsolom, tetejére szórom, szalonnából kisütött, forró sütőbe, ízek összeérjenek, megfőtt galuskákat, összeérjenek, mennyiséghez, teáskanállal, sztrapacskát, összekeverem, csuszpájzos, Sztrapacska, rámorzsolom, szalonnából, káposztával, galuskákat, lereszelem, leöblíteni, Megöntözöm, főzővízbe, készíteni, tejföllel, tálalható, szaggatom, dinsztelt, szűrővel, szalonna, reszelőn, kisütött, kiszedem, ilyenkor, krumpli, húsos füstölt szalonna, evőkanál étolaj főzővízbe, juhtúró,
|
|
|
|
|