Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A folyékony hozzávalókat meglangyosítjuk,majd hozzáadjuk a többit is,és jól összedolgozzuk,duplájára kelesztjük.
Amíg kel,elkészítjük a tölteléket:a sonkát vékony kockákra vágjuk,és kevés olajon megsütjük(nem pirosra).A krinolint is vékony apró kockákra vágjuk,és 1-2 percre bedobjuk a sonkára,és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal megszórjuk.Ha készen van kiszedjük,és a visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a margarint,és belereszeljük az 1 fej fokhagymát,ezt félre tesszük! A lila hagymát vékonyra szeljük,ezt is félre tesszük!
Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk.Vékony téglalappá nyújtjuk ,
megkenjük a margarinos fokhagymával,megszórjuk a sonkával,
lila hagymával,sajtot reszelünk rá és összetekerjük.Trapéz alakúra vágjuk,tepsibe rakjuk,letakarva kelesztjük kb.még fél óráig.Megkenjük tojással,szórunk rá reszelt sajtot,szezámmagot, köménymagot, és 190 fokos előmelegített sütőben sütjük szép pirosra.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én kenyérsütő gépben dagasztottam,kelesztettem, és házi sonkával készítettem.Fantasztikusan finom lett!
A margarinos fokhagymára lehet egy kis tejfölt is kenni,így még ízletesebb.
Kb.:50 db. lesz ebből az adagból!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
tothanikorozsa
2012.08.05 00:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
folyékony hozzávalókat, sonkát vékony, visszamaradt zsiradékban, lila hagymát, margarinos fokhagymával, margarinos fokhagymára, meglangyosítjuk, összedolgozzuk, Fantasztikusan, előmelegített, megolvasztjuk, belereszeljük, összetekerjük, kelesztettem, dagasztottam, visszamaradt, fokhagymával, hozzávalókat, fokhagymára, zsiradékban, szezámmagot, köménymagot, elkészítjük, készítettem, megszórjuk, megszórjuk, tölteléket, lilahagyma, margarinos, hozzáadjuk, mennyiségű, ízletesebb, Tészta, liszt, rétesliszt, tejföl, olaj, cukor, grammos szárított élesztő, tojás, Töltelék, sonka, krinolin vagy virsli, lilahagyma, fokhagyma, olaj, margarin, sajt, őrölt bors,
|
|
|
|
|