Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
Hozzávalók 4 főre |
» 500 g lazac filé, | » 2 csomag saláta- mix zöldség keverék, | » 2 ek olíva olaj, 5 g só, 1 csipet bors, | » 100 g reszelt parmezán sajt, | » 1 db tojás, | » 50 ml olíva olaj, | » 16 db fekete olívabogyó - magozott, | » 8 db málnát tegyünk félre! | » 1 csomag madársaláta, | » Az öntethez: | » 1 ek málnaecet, | » 3 ek rosé bor, | » 2 ek cukor, | » 50 g málna, | » 1 csipet só, 1 csipet bors, | » 1 ek olíva olaj, | » A citromos öntet a halhoz: | » 100g vaj, 1 db citrom reszelt héja és leve, |
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A halat sózzuk borsozzuk meg és tegyük félre minimum 15 percre.
A kedvenc salátakeverékünket egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk borsozzuk hagyjuk, hogy összeessenek és megpuhuljanak. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Egy szűrőben kézzel jól kinyomkodjuk, hogy ropogós legyen!
A zöldségeket a reszelt sajttal, a felvert tojással alaposan összeforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segítségével halmokat képezünk, majd ezeket jól lelapítjuk. Ezután 200 C-os sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az öntethez a rosét, a cukrot és a málnaecetet egy kis serpenyőben a fele térfogatra forraljuk. Kihűtjük, majd a málnát, a sót, a borsot hozzáadva leturmixoljuk. A salátát összeforgatjuk az öntettel.
A lazacokat enyhén kiolajozott nagyon forró vastag falú serpenyőben bőrével lefelé beletéve sütjük. 2-3 percig nem szabad mozgatni, hogy megfelelő kéreg keletkezzen rajta! Ezt a hal elszíneződése mutatja meg. A halakat megfordítjuk, és 2 percig sütjük.
A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a citromlevét és a reszelt héját ezt öntjük a halra.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom és laktató
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
taszat
2018.01.19 22:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
citromos öntet, halat sózzuk, nagyobb serpenyőben, tűzről levéve, szűrőben kézzel, reszelt sajttal, felvert tojással, sütőpapírral bélelt, fele térfogatra, borsot hozzáadva, salátát összeforgatjuk, lazacokat enyhén, halakat megfordítjuk, vajat megolvasztjuk, reszelt héját, összeforgatjuk, összeforgatjuk, leturmixoljuk, elszíneződése, megpuhuljanak, megolvasztjuk, hozzákeverjük, megfuttatjuk, segítségével, összeessenek, kinyomkodjuk, sütőpapírral, aranybarnára, megfordítjuk, málnaecetet, keletkezzen, madársaláta, serpenyőben, zöldségeket, serpenyőben, citromlevét, kiolajozott, serpenyőben, olívabogyó, térfogatra, lelapítjuk, lazac filé, olíva olaj csipet bors, reszelt parmezán sajt, tojás, olíva olaj, fekete olívabogyó magozott, málnát tegyünk félre!, csomag madársaláta, öntethez, málnaecet, rosé bor, cukor, málna, csipet csipet bors, olíva olaj, citromos öntet halhoz,
|
|
|
|
|