Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lazac steak recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 500 g lazac filé,
» 2 csomag saláta- mix zöldség keverék,
» 2 ek olíva olaj, 5 g só, 1 csipet bors,
» 100 g reszelt parmezán sajt,
» 1 db tojás,
» 50 ml olíva olaj,
» 16 db fekete olívabogyó - magozott,
» 8 db málnát tegyünk félre!
» 1 csomag madársaláta,
» Az öntethez:
» 1 ek málnaecet,
» 3 ek rosé bor,
» 2 ek cukor,
» 50 g málna,
» 1 csipet só, 1 csipet bors,
» 1 ek olíva olaj,
» A citromos öntet a halhoz:
» 100g vaj, 1 db citrom reszelt héja és leve,
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halat sózzuk borsozzuk meg és tegyük félre minimum 15 percre.

A kedvenc salátakeverékünket egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk borsozzuk hagyjuk, hogy összeessenek és megpuhuljanak. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Egy szűrőben kézzel jól kinyomkodjuk, hogy ropogós legyen!

A zöldségeket a reszelt sajttal, a felvert tojással alaposan összeforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segítségével halmokat képezünk, majd ezeket jól lelapítjuk. Ezután 200 C-os sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Az öntethez a rosét, a cukrot és a málnaecetet egy kis serpenyőben a fele térfogatra forraljuk. Kihűtjük, majd a málnát, a sót, a borsot hozzáadva leturmixoljuk. A salátát összeforgatjuk az öntettel.

A lazacokat enyhén kiolajozott nagyon forró vastag falú serpenyőben bőrével lefelé beletéve sütjük. 2-3 percig nem szabad mozgatni, hogy megfelelő kéreg keletkezzen rajta! Ezt a hal elszíneződése mutatja meg. A halakat megfordítjuk, és 2 percig sütjük.

A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a citromlevét és a reszelt héját ezt öntjük a halra.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom és laktató
0 komment 3 ember kedveli taszat
2018.01.19 22:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
citromos öntet, halat sózzuk, nagyobb serpenyőben, tűzről levéve, szűrőben kézzel, reszelt sajttal, felvert tojással, sütőpapírral bélelt, fele térfogatra, borsot hozzáadva, salátát összeforgatjuk, lazacokat enyhén, halakat megfordítjuk, vajat megolvasztjuk, reszelt héját, összeforgatjuk, összeforgatjuk, leturmixoljuk, elszíneződése, megpuhuljanak, megolvasztjuk, hozzákeverjük, megfuttatjuk, segítségével, összeessenek, kinyomkodjuk, sütőpapírral, aranybarnára, megfordítjuk, málnaecetet, keletkezzen, madársaláta, serpenyőben, zöldségeket, serpenyőben, citromlevét, kiolajozott, serpenyőben, olívabogyó, térfogatra, lelapítjuk, lazac filé, olíva olaj csipet bors, reszelt parmezán sajt, tojás, olíva olaj, fekete olívabogyó magozott, málnát tegyünk félre!, csomag madársaláta, öntethez, málnaecet, rosé bor, cukor, málna, csipet csipet bors, olíva olaj, citromos öntet halhoz,
Fahéjas fánk
0 komment 4 ember kedveli
Hófehérke szelet
0 komment 6 ember kedveli
Fonott kalács.
0 komment 3 ember kedveli
Linzer dióval megszórva
0 komment 3 ember kedveli
Almafelfújt
0 komment 2 ember kedveli
Az én kedvenc tiramisum
1 komment 17 ember kedveli
Tiramisu
3 komment 12 ember kedveli
Gyöngyi szelet
0 komment 15 ember kedveli
Takeaway saláta
0 komment 2 ember kedveli
Erdélyi gulyásleves
2 komment 6 ember kedveli
Aszalt szilvás-karamellás pulyka
0 komment 2 ember kedveli
Sertéstokány-belsőségekkel-
0 komment 2 ember kedveli
Bundás alma - a téli estékre-
0 komment 28 ember kedveli
Csirkecomb székely módra
1 komment 9 ember kedveli
Penne szénégető módra
0 komment 1 ember kedveli
Cukkini krémleves bazsalikommal
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.