Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymákat apróra vágom, a zsemléket beáztatom, majd jól kicsavarom. 4 db tojást keményre főzök. A hozzávalókat alaposan összegyúrom a maradék 2 db nyers tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjak. Ízesítem a fűszerekkel.( A mustár elhagyható) Az így kapott massza felét egy kiolajozott tepsire fektetem, közepébe kialakítok egy mélyedést, ebbe fektetem a keményre főtt tojásokat. Betakarom a massza másik felével és henger alakúra formázom. Tetejét is meglocsolom kevés olajjal és előmelegített sütőbe teszem. Kb. 1 órát sütöm közepesen forró sütőben. Ha hirtelen barnulna, lefedem alufóliával, majd a sütési idő második felében leveszem és így sütöm pirosra.
Némi pihentetés után deszkára emelve ujjnyi vastag szeletekre vágom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
amentida
2014.05.29 08:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymákat apróra, zsemléket beáztatom, hozzávalókat alaposan, mustár elhagyható, kiolajozott tepsire, keményre főtt, massza másik, fokhagymagerezd, zsemlemorzsával, előmelegített, zsemlemorzsa, hozzávalókat, pirospaprika, alufóliával, meglocsolom, vöröshagyma, fűszerekkel, összegyúrom, kiolajozott, kicsavarom, kialakítok, formázható, szeletekre, elhagyható, pihentetés, beáztatom, Betakarom, tojásokat, mélyedést, zsemléket, közepesen, hagymákat, Stefánia, darált, vöröshagyma, fokhagymagerezd, zsemle, tojás, mustár, zsemlemorzsa, olaj, bors, pirospaprika,
|
|
|
|
|
Gombák
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|