Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gyors bableves virslivel recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 doboz konzervbab
» 1 szál sárgarépa
» 1 szál petrezselyem gyökér
» 3 gerezd fokhagyma
» paprika, paradicsom,
» vegeta ízlés szerint
» egy kevés étolaj
» egy csipet bors
» 2 pár virsli
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket a fokhagymával együtt megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, és egy kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a pirospaprikát, ha kész, felöntjük 1,5-2 l vízzel, majd a babkonzervet kinyitjuk, és a babot leöblítjük egy szűrőkanálba, ezután a fazékba öntjük. Befűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Ezután a virslit felkarikázzuk, majd a levesbe tesszük. Felforraljuk.
A tejfölhöz adunk egy fél merőkanál levest, és egy kis hideg vizet, majd a liszttel simára keverjük. Ezután a habarást bele öntjük a levesbe, és egyet rottyantunk rajta, majd ha kell utána ízesítjük, még egyet forr, és lezárjuk a gázt.

Tálalhatunk..
Megjegyzés / tipp:

A virslit a levesbetét csipetke helyett teszem a levesbe, senki sem mondta még, hogy nem ízlik így neki .
DE:
Így tartalmasabb az étel: 1 evőkanál búzadara, 2 kanál liszt, 1 tojás , csipet sót összedolgozunk, és kis nokedliket is szaggathatunk hozzá, ha van friss petrezselyem zöld, egy kis csokorral tehetünk a galuskához, nagyon finom bele (ha kemény a tészta, egy kis vízzel lazítjuk. )

A virslit sem feltétlen muszály kihagyni...

Jó étvágyat...
0 komment 14 ember kedveli szofis
2011.12.12 18:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fokhagymával együtt, fokhagymát összezúzzuk, kevés olajon, babkonzervet kinyitjuk, babot leöblítjük, fazékba öntjük, zöldség megpuhul, virslit felkarikázzuk, levesbe tesszük, tejfölhöz adunk, liszttel simára, habarást bele, levesbetét csipetke, összedolgozunk, szaggathatunk, felkarikázzuk, felkarikázzuk, Befűszerezzük, megtisztítjuk, pirospaprikát, fokhagymával, babkonzervet, petrezselyem, petrezselyem, tartalmasabb, szűrőkanálba, Felforraljuk, megpároljuk, összezúzzuk, rottyantunk, zöldségeket, Tálalhatunk, paradicsom, konzervbab, fokhagymát, galuskához, leöblítjük, nokedliket, levesbetét, doboz konzervbab, szál sárgarépa, szál petrezselyem gyökér, gerezd fokhagyma, paprika paradicsom, vegeta ízlés szerint, kevés étolaj, csipet bors, virsli,
Parajos tészta
2 komment 5 ember kedveli
Mandulás fonat
0 komment 1 ember kedveli
Rántott fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Vega rakott krumpli
0 komment 1 ember kedveli
Mézes tekercs !
0 komment 16 ember kedveli
Gazdag leves darált hússal
1 komment 5 ember kedveli
Pácolt csirkemell sajttal
0 komment 17 ember kedveli
Fantasztikus túrós süti
1 komment 17 ember kedveli
Parmezános rántott cukkíni sütőben sütve
0 komment 8 ember kedveli
Finom krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Meggy tartósítása
0 komment 11 ember kedveli
Zöldséges-sült puliszka.
0 komment 7 ember kedveli
Fácán leves
0 komment 1 ember kedveli
csokis-diós szelet ahogy én szeretem
0 komment 1 ember kedveli
ÚJÉVI FÁNK
0 komment 11 ember kedveli
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.