Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gyors bableves virslivel recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 doboz konzervbab
» 1 szál sárgarépa
» 1 szál petrezselyem gyökér
» 3 gerezd fokhagyma
» paprika, paradicsom,
» vegeta ízlés szerint
» egy kevés étolaj
» egy csipet bors
» 2 pár virsli
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket a fokhagymával együtt megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, és egy kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a pirospaprikát, ha kész, felöntjük 1,5-2 l vízzel, majd a babkonzervet kinyitjuk, és a babot leöblítjük egy szűrőkanálba, ezután a fazékba öntjük. Befűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Ezután a virslit felkarikázzuk, majd a levesbe tesszük. Felforraljuk.
A tejfölhöz adunk egy fél merőkanál levest, és egy kis hideg vizet, majd a liszttel simára keverjük. Ezután a habarást bele öntjük a levesbe, és egyet rottyantunk rajta, majd ha kell utána ízesítjük, még egyet forr, és lezárjuk a gázt.

Tálalhatunk..
Megjegyzés / tipp:

A virslit a levesbetét csipetke helyett teszem a levesbe, senki sem mondta még, hogy nem ízlik így neki .
DE:
Így tartalmasabb az étel: 1 evőkanál búzadara, 2 kanál liszt, 1 tojás , csipet sót összedolgozunk, és kis nokedliket is szaggathatunk hozzá, ha van friss petrezselyem zöld, egy kis csokorral tehetünk a galuskához, nagyon finom bele (ha kemény a tészta, egy kis vízzel lazítjuk. )

A virslit sem feltétlen muszály kihagyni...

Jó étvágyat...
0 komment 14 ember kedveli szofis
2011.12.12 18:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fokhagymával együtt, fokhagymát összezúzzuk, kevés olajon, babkonzervet kinyitjuk, babot leöblítjük, fazékba öntjük, zöldség megpuhul, virslit felkarikázzuk, levesbe tesszük, tejfölhöz adunk, liszttel simára, habarást bele, levesbetét csipetke, összedolgozunk, szaggathatunk, felkarikázzuk, felkarikázzuk, Befűszerezzük, megtisztítjuk, pirospaprikát, fokhagymával, babkonzervet, petrezselyem, petrezselyem, tartalmasabb, szűrőkanálba, Felforraljuk, megpároljuk, összezúzzuk, rottyantunk, zöldségeket, Tálalhatunk, paradicsom, konzervbab, fokhagymát, galuskához, leöblítjük, nokedliket, levesbetét, doboz konzervbab, szál sárgarépa, szál petrezselyem gyökér, gerezd fokhagyma, paprika paradicsom, vegeta ízlés szerint, kevés étolaj, csipet bors, virsli,
Zellerkrémleves sváb gombóccal
0 komment 2 ember kedveli
Kápia paprika-padlizsánpüré
0 komment 4 ember kedveli
Almás dunahullám sütemény !
3 komment 30 ember kedveli
Zsírégető Áfonyás Álom
0 komment 4 ember kedveli
Sajtkrémmel töltött csirkemell
1 komment 12 ember kedveli
Gombás korhelyleves
0 komment 1 ember kedveli
Fehérboros brokkolifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Töltött padlizsán
0 komment 1 ember kedveli
Habcsók
1 komment 20 ember kedveli
Aszpikos sonka
2 komment 4 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Tárkonyos krumplileves virslivel
0 komment 6 ember kedveli
Buffalo csirkeszárnyak
0 komment 6 ember kedveli
Patisszonpogácsa...
0 komment 11 ember kedveli
Csodás vaníliás kifli
0 komment 12 ember kedveli
Spenótos QUICHE mézes paradicsomsalátával.
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.