Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zöldséget megtisztítom, a vöröshagymát meghámozom és finomra vágom. A petrezselyemzöldet apróra metélem. A halat és halbelsőséget feldarabolom, megmosom és lecsöpögtetem. Leveses fazékban, a felforrósított olajon megfonnyasztom a hagymát, majd a vékony csíkokra vágott zöldséget, néhány percig pirítom rajta. Ezután a halikrát és haltejet ráteszem és bő 1 liter vízzel felöntöm. Beleteszem a halászlékockákat és a tárkonyt, valamint a petrezselyemzöld felét. Kis lángon, 20 percig főzöm. Közben a tejszínt, a megmaradt tárkonyt és a petrezselyemzöldet a liszttel és 1/2 dl vízzel simára keverem, majd a forrásban lévő levesbe csorgatom. Folytonosan kevergetve, 5 percig forralom, végül kevés sóval és cukorral ízesítem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
eva23
2014.08.27 16:33
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
brutal007 |
2014.08.31. 11:27 (#1) |
|
 |
Szar!!! |
| |
|
|
|
zöldséget megtisztítom, vöröshagymát meghámozom, felforrósított olajon, vékony csíkokra, petrezselyemzöld felét, megmaradt tárkonyt, forrásban lévő, halászlékockákat, petrezselyemzöld, petrezselyemzöld, felforrósított, megfonnyasztom, halbelsőséget, lecsöpögtetem, vöröshagymát, megtisztítom, feldarabolom, vöröshagyma, Folytonosan, meghámozom, Beleteszem, kevergetve, finomliszt, zöldséget, csorgatom, forrásban, Tárkonyos, megmaradt, zöldséget, sárgarépa, fehérrépa, felöntöm, megmosom, étolaj, finomliszt, tárkony, vöröshagyma, szál sárgarépa, szál fehérrépa, csomag petrezselyemzöld, halászlé kocka, tejszín, ponty ikra, csipet cukor, halfilé,
|
|
|
|
|