Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Robotgéppel a vajat, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat könnyű habosra keverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd ha ezeket jól eldolgoztuk, jön a búzadara, a sütőpor és az őrölt mandula.
Egy másik tálban könnyedén elvegyítjük a mandulapelyheket és a mazsolát a joghurtban. Keverőlapáttal a joghurtos egyveleget a tojásos masszához forgatjuk.
Kivajazott, majd sütőpapírral bélelt kapcsos, 20 centi átmérőjű kerek formába öntjük a tésztát. (Még finomabb a végeredmény, ha egy éjszakára a hűtőben felejtjük a tésztát, és csak másnap sütjük meg.)
180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Közben figyeljük, és ha túlságosan barnulni kezdene a torta teteje, fóliával letakarjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség: 900 Ft
költség egy főre: 150 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.11 00:06
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
citromhéjat könnyű, őrölt mandula, másik tálban, joghurtos egyveleget, tojásos masszához, hűtőben felejtjük, torta teteje, mandulapelyheket, Keverőlapáttal, előmelegített, mandulapehely, elkészítettem, sütőpapírral, légkeverésen, végeredmény, Robotgéppel, citromlevet, elvegyítjük, citromhéjat, eldolgoztuk, egyveleget, letakarjuk, alkalommal, hozzáadjuk, joghurtban, Kivajazott, túlságosan, tojásokat, Egyenként, könnyedén, figyeljük, felejtjük, masszához, szobahőmérsékletű, porcukor, citrom reszelt héja leve, tojás, búzadara, őrölt mandula, mandulapehely, maréknyi mazsola, natúr joghurt, sütőpor,
|
|
|
|
|