Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát apróra vágom, kevés olajban megdinsztelem.
A darált húst, a tojással, a dinsztelt hagymával, sóval, borssal összekeverem.
Kis gombócokat formázom belőlük, egy nagyobb tányérra teszem őket, majd be a hűtőbe
A zöldségeket apró kockákra vágom, kevés olajban párolni teszem.
Sózom, fedő alatt, víz nélkül, kb 10 percet hagyom a tűzön. Felöntöm kb 4 liter vízzel, forralás után kis lángon főzöm, amíg félpuhák lesznek a zöldek benne.
Felcsavarom a lángot, hogy jól lobogjon a leves és beleteszem a hűtőből kivett gombócokat.
Ha megfőttek, savanyítom a citromlével és apróra vágott lestyán leveleket szórok a tetejére.
Tejföllel és csípős paprikával tálalom
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ízletes gyors leves, ilyen melegben könnyű, legfeljebb egy túrós táskát megehetünk utána.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
15 ember kedveli
|
ibolya58
2012.07.10 22:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát apróra, darált húst, dinsztelt hagymával, nagyobb tányérra, zöldségeket apró, zöldek benne, hűtőből kivett, túrós táskát, megdinsztelem, lestyánlevél, összekeverem, zöldségeket, Felcsavarom, citromlével, gombócokat, legfeljebb, megehetünk, beleteszem, paprikával, savanyítom, gombócokat, megfőttek, fehérrépa, hagymával, dinsztelt, darálthús, leveleket, Tejföllel, Húsgombóc, sárgarépa, melegben, tányérra, lobogjon, formázom, darálthús, tojás, hagyma, bors, fehérrépa, sárgarépa, darabka karalábé, darabka zeller, olaj, tejföl, lestyánlevél, ízlés szerint citromlé,
|
|
|
|
|