Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Atojás sárgákat cukorral fehéredésig keverjük,hozzáadjuk az olajat,a sütőporral kevert lisztet és a felvert tojás fehérjéket.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb fél óra alatt megsütjük.Ha kihült ketté vágjuk.
A krémhez a pudingot összekeverjük a zselatinnal, a cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd kis lángon összeforraljuk és kihűtjük. A túrót villával jól összetörjük, lehet passzírozni is, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, felét belekeverjük óvatosan a túrós krémbe. Az egyik piskótalapra rákenjük a krémet, arra jön a megmaradt tejszínhab. A másik piskótalapot megkenjük olvasztott csokoládéval, majd kockára vágjuk és ezeket a kockákat tesszük a tejszínhabos krém tetejére. Azért kell előtte felkockázni, mert ha egészben tennénk rá a csokis piskótát, akkor szeleteléskor a tejszínhabos krém "kifolyna". Hűtőben jól kihűtjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom és mutatós sütemény.
|
|
|
|
1 komment
|
15 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.12 20:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
macko51 |
2012.01.13. 16:25 (#1) |
|
 |
ez finom |
| |
|
|
|
sütőporral kevert, felvert tojás, pudingot összekeverjük, túrót villával, vaníliás cukrot, kihűlt pudinggal, tejszínből kemény, túrós krémbe, egyik piskótalapra, megmaradt tejszínhab, másik piskótalapot, kockákat tesszük, tejszínhabos krém, csokis piskótát, összeforraljuk, összekeverjük, összekeverjük, szeleteléskor, piskótalapra, piskótalapot, csokoládéval, Sütőpapírral, tejszínhabos, belekeverjük, tejszínhabos, összetörjük, zselatinnal, felkockázni, passzírozni, fehéredésig, citromhéjat, hozzáadjuk, hozzáadjuk, tejszínhab, hozzáadjuk, tejszínből, piskótához, olvasztott, olvasztott, sütőporral, tojás, kanál cukor, 8púpos kanál liszt, sütőpor, olaj, krémhez, csomag vaníliás cukor, reszelt citrom héja, csomag vaníliás pudingpor, cukor, tehéntúró, növényi tejszín, zselatin,
|
|
|
|
|