Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Természetesen a megmosott, és sütésre előkészített csirkével indítunk. Az összekevert sót, borsot és a fokhagymaport beledörzsöljük a csirkehúsba. Olajozzunk meg a tepsit, tegyük rá a csirkét, fedjük le alufóliával. Tegyük be a sütőbe, süssük 20-25 percet.
Kis tálba tesszük a keményítőt és adagolva hozzáadjuk a narancslevet, simára keverjük. Ezek után hozzáadjuk a cukrot, lereszelt narancshéjat, citromlevet és jól elkeverjük. Átöntjük egy kis lábasba, majd lassú tűzzön, folyamatosan keverve sűrűvé főzzük. Levesszük, majd hűlni hagyjuk.
A csirkét kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és megszurkáljuk, hogy a hús átpuhult e.
A húsokat leöntjük a mártással, majd rizzsel, és gyümölccsel tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ennek az ételnek az a lényege, hogy a narancsos mártást a hús tetejére kell önteni, így adja meg a narancsos ízt. Tehát a mártást egy kiöntő csészében tálaljuk, és mindenki annyit önt a saját csirkéjére, amennyit szeretne.
|
|
|
|
2 komment
|
4 ember kedveli
|
cocco
2012.05.21 22:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
cocco |
2012.06.07. 03:46 (#2) |
|
 |
Egészségedre! :-) |
|
archangels-jophiel |
2012.05.22. 15:03 (#1) |
|
 |
Jól hangzik,kipróbálom.Vittem a receptet,köszönöm szépen. |
| |
|
|
|
fokhagymaport beledörzsöljük, csirkét kivesszük, húsokat leöntjük, narancsos mártást, kiöntő csészében, saját csirkéjére, narancsmártással, beledörzsöljük, fokhagymaport, megszurkáljuk, Természetesen, előkészített, narancslevet, folyamatosan, narancshéjat, fokhagymapor, alufóliával, összekevert, gyümölccsel, citromlevet, csirkehúsba, hozzáadjuk, csirkéjére, Csirkemell, hozzáadjuk, keményítőt, Olajozzunk, elkeverjük, csirkemell, narancshéj, barnacukor, megmosott, szelet csirkemell, bors, fokhagymapor, étkezési keményítő, narancslé, citromlé, lereszelt narancshéj, barnacukor,
|
|
|
|
|