Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Nápolyi lasagne... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg paradicsom
» 1 kis fej vöröshagyma
» 1 ág bazsalikom
» 4 evőkanál olívaolaj
» 15 dkg mozzarella
» 3 tojás
» 20 dkg puha kolbász
» 5 dkg reszelt sajt
» 20 dkg túró
» 40 dkg félkész lasagnelap
» 3 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A paradicsom héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk. 2 tojást keményre főzünk, majd megtisztítjuk, karikákra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, csipetnyi sót és borsot, és 10-15 percig közepes tűzön főzzük. 1 perccel a főzés befejezése előtt hozzáadjuk a bazsalikomot is.

Közben lecsepegtetjük, majd felkockázzuk a mozzarellát. A kolbászról lehúzzuk a héját, a maradék olajat felforrósítjuk, és megsütjük benne a kolbászhúst. A maradék tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot. A túrót villával áttörjük.

A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat)
előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló edényt, és 1 réteg lasagnelapot fektetünk bele. Megkenjük paradicsomszósszal, rászórunk néhány
mozzarellakockát, egy adag túrót, néhány evőkanálnyi tojásos-sajtos masszát, néhány szelet keménytojást és egy kis kolbászhúst. Ezután következik a másik tésztalap, rá a töltelék. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak.

Végül néhány darabka vajat teszünk a tetejére, és a sütőben 15 percig sütjük
Megjegyzés / tipp:

A lasagnét annyiféleképpen lehet készíteni ,de sohasem lehet megunni.
0 komment 3 ember kedveli szelidszeder
2012.01.17 15:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsom héját, hagymát meghámozzuk, bazsalikomot leöblítjük, főzés befejezése, kolbászról lehúzzuk, maradék olajat, maradék tojást, reszelt sajtot, túrót villával, tűzálló edényt, adag túrót, másik tésztalap, hozzávalók elfogynak, lasagnét annyiféleképpen, mozzarellakockát, megfonnyasztjuk, annyiféleképpen, felforrósítjuk, felforrósítunk, lecsepegtetjük, előmelegítjük, feldaraboljuk, megtisztítjuk, bazsalikomot, bazsalikomot, paradicsomot, felkockázzuk, keménytojást, lasagnelapot, felaprítjuk, meghámozzuk, kolbászhúst, Serpenyőben, evőkanálnyi, vöröshagyma, kolbászhúst, mozzarellát, következik, mozzarella, hozzáadjuk, paradicsom, vöröshagyma, bazsalikom, evőkanál olívaolaj, mozzarella, tojás, puha kolbász, reszelt sajt, túró, félkész lasagnelap,
Pikáns húsos lencseleves
1 komment 3 ember kedveli
Mexikói rizses csirke...
0 komment 6 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Málna lekvár
0 komment 2 ember kedveli
Hideg meggyleves
0 komment 5 ember kedveli
Bögrében sült süti 5 perc alatt MIKRÓBAN
0 komment 11 ember kedveli
Farsangi fánk
0 komment 14 ember kedveli
Avokádókrémes karfiolcsoda
0 komment 1 ember kedveli
Almás sütőtök krémleves,pirított dióval
0 komment 1 ember kedveli
Gyros tál egyszerűen
0 komment 22 ember kedveli
Boszorkány ujjak
0 komment 2 ember kedveli
Citromos fehérbab bruschetta
0 komment 4 ember kedveli
Szedres pohárkrém
0 komment 1 ember kedveli
Hamburger-csináld magad!-
0 komment 10 ember kedveli
Céklás fánk
0 komment 2 ember kedveli
Fejessaláta paradicsomszeletekkel
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.