Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Nápolyi lasagne... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg paradicsom
» 1 kis fej vöröshagyma
» 1 ág bazsalikom
» 4 evőkanál olívaolaj
» 15 dkg mozzarella
» 3 tojás
» 20 dkg puha kolbász
» 5 dkg reszelt sajt
» 20 dkg túró
» 40 dkg félkész lasagnelap
» 3 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A paradicsom héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk. 2 tojást keményre főzünk, majd megtisztítjuk, karikákra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, csipetnyi sót és borsot, és 10-15 percig közepes tűzön főzzük. 1 perccel a főzés befejezése előtt hozzáadjuk a bazsalikomot is.

Közben lecsepegtetjük, majd felkockázzuk a mozzarellát. A kolbászról lehúzzuk a héját, a maradék olajat felforrósítjuk, és megsütjük benne a kolbászhúst. A maradék tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot. A túrót villával áttörjük.

A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat)
előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló edényt, és 1 réteg lasagnelapot fektetünk bele. Megkenjük paradicsomszósszal, rászórunk néhány
mozzarellakockát, egy adag túrót, néhány evőkanálnyi tojásos-sajtos masszát, néhány szelet keménytojást és egy kis kolbászhúst. Ezután következik a másik tésztalap, rá a töltelék. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak.

Végül néhány darabka vajat teszünk a tetejére, és a sütőben 15 percig sütjük
Megjegyzés / tipp:

A lasagnét annyiféleképpen lehet készíteni ,de sohasem lehet megunni.
0 komment 3 ember kedveli szelidszeder
2012.01.17 15:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsom héját, hagymát meghámozzuk, bazsalikomot leöblítjük, főzés befejezése, kolbászról lehúzzuk, maradék olajat, maradék tojást, reszelt sajtot, túrót villával, tűzálló edényt, adag túrót, másik tésztalap, hozzávalók elfogynak, lasagnét annyiféleképpen, mozzarellakockát, megfonnyasztjuk, annyiféleképpen, felforrósítjuk, felforrósítunk, lecsepegtetjük, előmelegítjük, feldaraboljuk, megtisztítjuk, bazsalikomot, bazsalikomot, paradicsomot, felkockázzuk, keménytojást, lasagnelapot, felaprítjuk, meghámozzuk, kolbászhúst, Serpenyőben, evőkanálnyi, vöröshagyma, kolbászhúst, mozzarellát, következik, mozzarella, hozzáadjuk, paradicsom, vöröshagyma, bazsalikom, evőkanál olívaolaj, mozzarella, tojás, puha kolbász, reszelt sajt, túró, félkész lasagnelap,
Avokádókrém
0 komment 8 ember kedveli
Gombás tészta
0 komment 1 ember kedveli
Túrótorta kajszibarackkal
0 komment 13 ember kedveli
Spárgás sertésraguleves !
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemáj puliszkával
0 komment 4 ember kedveli
Brassói
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcsös csirke
2 komment 15 ember kedveli
Mogyorós tallérok !
1 komment 6 ember kedveli
málnás tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Mascarponés áfonyatorta
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcsös tekercs
0 komment 2 ember kedveli
Gyermekcsemege tallér
0 komment 8 ember kedveli
Csirkehúsos burgonya
0 komment 7 ember kedveli
Csirkemell hagymás sajtmártással
1 komment 15 ember kedveli
Görögdinnye
0 komment 21 ember kedveli
Epres tiramisu kehely
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.