Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hamis túrógombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 liter aludtej vagy kefír (a legjobb, ha házi tejből készül az az aludtej)
» kb. 15 dkg búzadara
» 2 ek kristálycukor vagy 2 cs vaníliás cukor
» zsemlemorzsa
» olaj
» tálaláshoz
» tejföl (ha lehetőség van, akkor házi)
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kemény aludtejről (alól) kiöntjük a savót, majd a megmaradt aludtejet felforrajuk, de óvatosan, hogy le ne égjen. Én nem szoktam megvárni, hogy teljesen felforrjon, hamarabb teszem bele a cukrot (vagy a vaníliás cukrot) és a búzadarát.
Óvatosan kevergetni kezdjük, kisebbre állítjuk a hőfokot az aludtej alatt.
Amint ez a masszaféle félig szilárddá válik, levesszük a tűzről, és félretesszük. (A búzadara addig is puhul, de a massza is kicsit hűl a formázhatósághoz.)
Amíg a massza hűl, a zsemlemorzsát egy serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk rá, majd megpirítjuk. Félretesszük.
A viszonylag megszilárdult masszából (puhább lesz, mint a túrógombóc) vizes kanál vagy a saját kezünk segítségével kis gombócokat formázunk, amiket a pirított zsemlemorzsába forgatunk.
A végén külön tányéron tálaljuka gombócokat, megszórjuk plusz zsemlemorzsával.
Megjegyzés / tipp:

Tejföllel és porcukorral kínáljuk.
0 komment 2 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kemény aludtejről, megmaradt aludtejet, vaníliás cukrot, aludtej alatt, masszaféle félig, búzadara addig, serpenyőbe tesszük, viszonylag megszilárdult, saját kezünk, pirított zsemlemorzsába, végén külön, formázhatósághoz, zsemlemorzsával, zsemlemorzsába, kristálycukor, zsemlemorzsát, megszilárdult, segítségével, zsemlemorzsa, Félretesszük, félretesszük, felforrajuk, megpirítjuk, porcukorral, serpenyőbe, kevergetni, megszórjuk, felforrjon, túrógombóc, masszaféle, aludtejről, gombócokat, tálaláshoz, túrógombóc, viszonylag, gombócokat, formázunk, búzadara, zsemlemorzsa, olaj, tálaláshoz, porcukor,
Csőben sült csülkös brokkoli sajttal.
0 komment 1 ember kedveli
Virslisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Sült keszeg-másképp-
0 komment 6 ember kedveli
Diós palacsinta-csokiöntettel-
0 komment 9 ember kedveli
Csokis muffin lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Kedvenc szelet
0 komment 6 ember kedveli
Zellerkrémleves sváb gombóccal
0 komment 2 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával.
0 komment 3 ember kedveli
Tavaszi saláta
0 komment 15 ember kedveli
Sült hekk
0 komment 7 ember kedveli
Csirkehúsos burgonya
0 komment 7 ember kedveli
Manci néni túrós pitéje
0 komment 13 ember kedveli
Zöldbab főzelék hagymával
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemell felvágott
0 komment 5 ember kedveli
Banán kenyér
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.