Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hamis túrógombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 liter aludtej vagy kefír (a legjobb, ha házi tejből készül az az aludtej)
» kb. 15 dkg búzadara
» 2 ek kristálycukor vagy 2 cs vaníliás cukor
» zsemlemorzsa
» olaj
» tálaláshoz
» tejföl (ha lehetőség van, akkor házi)
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kemény aludtejről (alól) kiöntjük a savót, majd a megmaradt aludtejet felforrajuk, de óvatosan, hogy le ne égjen. Én nem szoktam megvárni, hogy teljesen felforrjon, hamarabb teszem bele a cukrot (vagy a vaníliás cukrot) és a búzadarát.
Óvatosan kevergetni kezdjük, kisebbre állítjuk a hőfokot az aludtej alatt.
Amint ez a masszaféle félig szilárddá válik, levesszük a tűzről, és félretesszük. (A búzadara addig is puhul, de a massza is kicsit hűl a formázhatósághoz.)
Amíg a massza hűl, a zsemlemorzsát egy serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk rá, majd megpirítjuk. Félretesszük.
A viszonylag megszilárdult masszából (puhább lesz, mint a túrógombóc) vizes kanál vagy a saját kezünk segítségével kis gombócokat formázunk, amiket a pirított zsemlemorzsába forgatunk.
A végén külön tányéron tálaljuka gombócokat, megszórjuk plusz zsemlemorzsával.
Megjegyzés / tipp:

Tejföllel és porcukorral kínáljuk.
0 komment 2 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kemény aludtejről, megmaradt aludtejet, vaníliás cukrot, aludtej alatt, masszaféle félig, búzadara addig, serpenyőbe tesszük, viszonylag megszilárdult, saját kezünk, pirított zsemlemorzsába, végén külön, formázhatósághoz, zsemlemorzsával, zsemlemorzsába, kristálycukor, zsemlemorzsát, megszilárdult, segítségével, zsemlemorzsa, Félretesszük, félretesszük, felforrajuk, megpirítjuk, porcukorral, serpenyőbe, kevergetni, megszórjuk, felforrjon, túrógombóc, masszaféle, aludtejről, gombócokat, tálaláshoz, túrógombóc, viszonylag, gombócokat, formázunk, búzadara, zsemlemorzsa, olaj, tálaláshoz, porcukor,
Bostoni pulykamell
0 komment 14 ember kedveli
Bailey's recept I.
0 komment 3 ember kedveli
Diós-meggyes sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Régimódi krumplis palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Mandulás csirke-zöldborsóval---
0 komment 4 ember kedveli
Puncs szelet
1 komment 27 ember kedveli
Rummal lelocsolt piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Hamis somlói galuska
1 komment 6 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 4 ember kedveli
Gyors bögrés mákos
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Lebbencsleves
3 komment 1 ember kedveli
Túrótorta kajszibarackkal
0 komment 13 ember kedveli
Fehérboros brokkolifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Ezersziget csirke
0 komment 3 ember kedveli
Fasírtgolyók
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.