Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst leöblítjük, feldaraboljuk, bedörzsöljük sóval. A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, a citromot forró, folyó víz alatt megsikáljuk. A rozmaringágakat leöblítjük, az egyikről leválasztjuk a levélkéit.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat).
4 gerezd áttört fokhagymát, a rozmaringlevélkéket, az őrölt borsot, a reszelt citromhéjat és a mézet kevés olajjal elkeverjük, majd a húsdarabokkal összeforgatjuk. Tepsibe öntjük, köré rakosgatjuk a hagymát, a maradék fokhagymát és a rozmaringot, aláöntjük a bort, alufóliával lefedjük.
A sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra),majd levesszük az alufóliát, és 200 °C-on (gázsütő 3. fokozat) barna-ropogósra sütjük (25-30 perc).
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hasáb burgonya körettel tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
berci63
2014.12.28 13:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst leöblítjük, hagymát meghámozzuk, citromot forró, rozmaringágakat leöblítjük, egyikről leválasztjuk, sütőt előmelegítjük, őrölt borsot, reszelt citromhéjat, mézet kevés, húsdarabokkal összeforgatjuk, maradék fokhagymát, sütőben puhára, rozmaringágakat, összeforgatjuk, feldaraboljuk, előmelegítjük, húsdarabokkal, bedörzsöljük, leválasztjuk, alufóliával, Rozmaringos, meghámozzuk, rakosgatjuk, megsikáljuk, citromhéjat, rozmaringot, vöröshagyma, fokhagymát, leöblítjük, fokhagymát, fokhagymát, leöblítjük, elkeverjük, levélkéit, félszáraz, levesszük, fokhagyma, rozmaring, oldalas, gerezd fokhagyma, nagy vöröshagyma, citrom, 20-cm rozmaring, félszáraz rozé bor, evőkanál méz,
|
|
|
|
|
Bigos
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|