Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemell filét hosszában kettévágjuk, és jénai edénybe helyezzük. Sózzuk, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütőben puhára pároljuk.
Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk az olajon, rátesszük a szintén nagyon apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és zsírjára sütjük.
A tűzről levéve belekeverjük a petrezselyemzöldet, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető masszát kapjunk.
Kinyújtjuk a leveles tésztát és négy egyenlő részre vágjuk. Megkenjük a gombával, ráhelyezünk egy-egy csirkemellet, és beburkoljuk a tésztával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a húst, tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával.
Forró sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg szép aranybarna színt nem kap a tészta teteje.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tésztának nem feltétlenül kell mirelitnek lenni. Ha rászánjuk az időt, saját magunk is meggyúrhatjuk a tésztát, igaz, akkor nő az elkészítési idő.
|
|
|
|
1 komment
|
18 ember kedveli
|
projo2
2013.04.26 16:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
frenco69 |
2013.10.20. 17:00 (#1) |
|
 |
Van egy ilyen étel,ami marhahúsból készűl-Wellington bélszín. |
| |
|
|
|
csirkemell filét, apróra vágott, szintén nagyon, tűzről levéve, leveles tésztát, tejjel elkevert, tészta teteje, Petrezselyemzöld, tojássárgájával, meggyúrhatjuk, zsemlemorzsát, zsemlemorzsa, csirkemellet, tojásfehérje, tojássárgája, vöröshagymát, aranysárgára, belekeverjük, Sütőpapírral, kettévágjuk, elkészítési, ráhelyezünk, feltétlenül, beburkoljuk, vöröshagyma, Csirkemell, csirkemell, Kinyújtjuk, aranybarna, csirkemell, mirelitnek, Wellington, tésztának, egész filézett csirkemell, gomba csiperke erdei, evőkanál olaj, vöröshagyma, Petrezselyemzöld, Bors, tojás, tojásfehérje, evőkanál zsemlemorzsa, mirelit leveles tészta, tojássárgája, evőkanál,
|
|
|
|
|