Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkemell gyümölcsmártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 csirkemell
» 40 dkg rebarbara
» 4 evőkanál olaj
» 1 dl száraz fehérbor
» fél citrom reszelt héja
» 1 kávéskanál cukor
» 1 dl tejszín
» 1 teáskanál liszt
» 1 mokkáskanál ételízesítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A rebarbarát megmossuk, leszálkázzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húscsíkokat adagonként hirtelen megsütjük. Megszórjuk az ételízesítővel, kiszedjük, és melegen tartjuk. A rebarbarát a visszamaradt zsiradékba tesszük, felöntjük a borral, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A rebarbarát a hús mellé szedjük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és a rebarbara párolólevét besűrítjük vele. A húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk, és még egyszer felforraljuk. Rizzsel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Vasárnapi ebédnek, de vendégvárásra vagy ünnepi fogásnak is kitűnő
0 komment 5 ember kedveli isti53
2011.12.22 13:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkemellet lebőrözzük, rebarbarát megmossuk, olajat serpenyőben, húscsíkokat adagonként, visszamaradt zsiradékba, reszelt citromhéjat, tejszínt simára, rebarbara párolólevét, mártásba forgatjuk, felforrósítjuk, ételízesítővel, vendégvárásra, leszálkázzuk, kicsontozzuk, felforraljuk, csirkemellet, visszamaradt, ételízesítő, párolólevét, húscsíkokat, mokkáskanál, serpenyőben, citromhéjat, megpároljuk, lebőrözzük, rebarbarát, hozzáadjuk, besűrítjük, rebarbarát, Megszórjuk, rebarbarát, csirkemell, kávéskanál, zsiradékba, Csirkemell, csirkemell, rebarbara, evőkanál olaj, száraz fehérbor, citrom reszelt héja, kávéskanál cukor, tejszín, teáskanál liszt, mokkáskanál ételízesítő,
TÜKÖRTOJÁS VIRSLIVEL
0 komment 11 ember kedveli
Bundás alma
0 komment 2 ember kedveli
Húsvéti torta-gyerekeknek
0 komment 2 ember kedveli
Pudingos
0 komment 6 ember kedveli
Tökös kapros lecsó !
0 komment 1 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Túrós szórt süti
0 komment 17 ember kedveli
Leveles meggyes
1 komment 9 ember kedveli
Bakonyi csirkeragu
0 komment 9 ember kedveli
Káposztás lepény !
0 komment 9 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Sült Busa prémium kategória
0 komment 2 ember kedveli
Töltött sertésmáj...
0 komment 7 ember kedveli
Csöröge
1 komment 2 ember kedveli
Hortobágyi slambuc bográcsban
0 komment 17 ember kedveli
Lucskos káposzta másképpen
1 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.