Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkemell gyümölcsmártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 csirkemell
» 40 dkg rebarbara
» 4 evőkanál olaj
» 1 dl száraz fehérbor
» fél citrom reszelt héja
» 1 kávéskanál cukor
» 1 dl tejszín
» 1 teáskanál liszt
» 1 mokkáskanál ételízesítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A rebarbarát megmossuk, leszálkázzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húscsíkokat adagonként hirtelen megsütjük. Megszórjuk az ételízesítővel, kiszedjük, és melegen tartjuk. A rebarbarát a visszamaradt zsiradékba tesszük, felöntjük a borral, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A rebarbarát a hús mellé szedjük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és a rebarbara párolólevét besűrítjük vele. A húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk, és még egyszer felforraljuk. Rizzsel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Vasárnapi ebédnek, de vendégvárásra vagy ünnepi fogásnak is kitűnő
0 komment 5 ember kedveli isti53
2011.12.22 13:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkemellet lebőrözzük, rebarbarát megmossuk, olajat serpenyőben, húscsíkokat adagonként, visszamaradt zsiradékba, reszelt citromhéjat, tejszínt simára, rebarbara párolólevét, mártásba forgatjuk, felforrósítjuk, ételízesítővel, vendégvárásra, leszálkázzuk, kicsontozzuk, felforraljuk, csirkemellet, visszamaradt, ételízesítő, párolólevét, húscsíkokat, mokkáskanál, serpenyőben, citromhéjat, megpároljuk, lebőrözzük, rebarbarát, hozzáadjuk, besűrítjük, rebarbarát, Megszórjuk, rebarbarát, csirkemell, kávéskanál, zsiradékba, Csirkemell, csirkemell, rebarbara, evőkanál olaj, száraz fehérbor, citrom reszelt héja, kávéskanál cukor, tejszín, teáskanál liszt, mokkáskanál ételízesítő,
Máktorta meggylekvárral és citromhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Juhsajtos olívabogyós muffin
0 komment 3 ember kedveli
Halszeletek pirított gombával
0 komment 1 ember kedveli
Debreceni zöldséges tarhonya.
0 komment 7 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Meggyleves
0 komment 9 ember kedveli
Hagymás-sonkás rakott hal...
0 komment 7 ember kedveli
Sárga szerelmes levél /hűvös időben ajánlott készíteni/
0 komment 4 ember kedveli
Öntött túróslepény
0 komment 7 ember kedveli
Csirkés rolád !
1 komment 9 ember kedveli
Csokis rakott babapiskóta
0 komment 3 ember kedveli
Fetás katonák
0 komment 5 ember kedveli
Avokádós Ráksaláta
0 komment 3 ember kedveli
Medvehagymás fűszervaj
0 komment 3 ember kedveli
Kocsonya
4 komment 3 ember kedveli
Baconos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.