Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkemell gyümölcsmártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 csirkemell
» 40 dkg rebarbara
» 4 evőkanál olaj
» 1 dl száraz fehérbor
» fél citrom reszelt héja
» 1 kávéskanál cukor
» 1 dl tejszín
» 1 teáskanál liszt
» 1 mokkáskanál ételízesítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A rebarbarát megmossuk, leszálkázzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húscsíkokat adagonként hirtelen megsütjük. Megszórjuk az ételízesítővel, kiszedjük, és melegen tartjuk. A rebarbarát a visszamaradt zsiradékba tesszük, felöntjük a borral, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A rebarbarát a hús mellé szedjük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és a rebarbara párolólevét besűrítjük vele. A húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk, és még egyszer felforraljuk. Rizzsel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Vasárnapi ebédnek, de vendégvárásra vagy ünnepi fogásnak is kitűnő
0 komment 5 ember kedveli isti53
2011.12.22 13:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkemellet lebőrözzük, rebarbarát megmossuk, olajat serpenyőben, húscsíkokat adagonként, visszamaradt zsiradékba, reszelt citromhéjat, tejszínt simára, rebarbara párolólevét, mártásba forgatjuk, felforrósítjuk, ételízesítővel, vendégvárásra, leszálkázzuk, kicsontozzuk, felforraljuk, csirkemellet, visszamaradt, ételízesítő, párolólevét, húscsíkokat, mokkáskanál, serpenyőben, citromhéjat, megpároljuk, lebőrözzük, rebarbarát, hozzáadjuk, besűrítjük, rebarbarát, Megszórjuk, rebarbarát, csirkemell, kávéskanál, zsiradékba, Csirkemell, csirkemell, rebarbara, evőkanál olaj, száraz fehérbor, citrom reszelt héja, kávéskanál cukor, tejszín, teáskanál liszt, mokkáskanál ételízesítő,
Habkarika
0 komment 3 ember kedveli
Hagyma krémleves snidlinggel
1 komment 1 ember kedveli
Csokoládé likőr
1 komment 24 ember kedveli
Jaffa szelet másként
0 komment 7 ember kedveli
Vaníliás kifli
0 komment 11 ember kedveli
Csirkemáj tejszínes gombamártással
3 komment 10 ember kedveli
Rakott padlizsán borral, paradicsommal és sajttal.
0 komment 8 ember kedveli
Babos pacalpörkölt
0 komment 5 ember kedveli
Szederbor...
1 komment 5 ember kedveli
Túrós szilvatorta
0 komment 4 ember kedveli
Bolgár muszaka !
0 komment 8 ember kedveli
Resztelt máj
0 komment 4 ember kedveli
Kelt málé
0 komment 3 ember kedveli
Kisfiam kedvenc piskótája
0 komment 2 ember kedveli
Kakaós-mandulás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Santa Barbara
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.