Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkemell gyümölcsmártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 csirkemell
» 40 dkg rebarbara
» 4 evőkanál olaj
» 1 dl száraz fehérbor
» fél citrom reszelt héja
» 1 kávéskanál cukor
» 1 dl tejszín
» 1 teáskanál liszt
» 1 mokkáskanál ételízesítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A rebarbarát megmossuk, leszálkázzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húscsíkokat adagonként hirtelen megsütjük. Megszórjuk az ételízesítővel, kiszedjük, és melegen tartjuk. A rebarbarát a visszamaradt zsiradékba tesszük, felöntjük a borral, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A rebarbarát a hús mellé szedjük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és a rebarbara párolólevét besűrítjük vele. A húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk, és még egyszer felforraljuk. Rizzsel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Vasárnapi ebédnek, de vendégvárásra vagy ünnepi fogásnak is kitűnő
0 komment 5 ember kedveli isti53
2011.12.22 13:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkemellet lebőrözzük, rebarbarát megmossuk, olajat serpenyőben, húscsíkokat adagonként, visszamaradt zsiradékba, reszelt citromhéjat, tejszínt simára, rebarbara párolólevét, mártásba forgatjuk, felforrósítjuk, ételízesítővel, vendégvárásra, leszálkázzuk, kicsontozzuk, felforraljuk, csirkemellet, visszamaradt, ételízesítő, párolólevét, húscsíkokat, mokkáskanál, serpenyőben, citromhéjat, megpároljuk, lebőrözzük, rebarbarát, hozzáadjuk, besűrítjük, rebarbarát, Megszórjuk, rebarbarát, csirkemell, kávéskanál, zsiradékba, Csirkemell, csirkemell, rebarbara, evőkanál olaj, száraz fehérbor, citrom reszelt héja, kávéskanál cukor, tejszín, teáskanál liszt, mokkáskanál ételízesítő,
Töltött sertésmáj...
0 komment 7 ember kedveli
Tojás fészekben
0 komment 1 ember kedveli
Krémes sajtszósz
0 komment 6 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Lecsós sertésborda tarhonyával
0 komment 1 ember kedveli
Mézes-narancsos csirke
0 komment 4 ember kedveli
Áfonyás charlotte
0 komment 2 ember kedveli
Sült rizsgolyók
0 komment 18 ember kedveli
Sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Borjúraguleves sajtos daragombóccal!
0 komment 5 ember kedveli
Mákos zserbó
0 komment 11 ember kedveli
Pudingos -tejfölös piskóta
1 komment 2 ember kedveli
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
0 komment 3 ember kedveli
Burgonyás csoda
0 komment 21 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Kötött galuskaleves
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.