Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A rebarbarát megmossuk, leszálkázzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húscsíkokat adagonként hirtelen megsütjük. Megszórjuk az ételízesítővel, kiszedjük, és melegen tartjuk. A rebarbarát a visszamaradt zsiradékba tesszük, felöntjük a borral, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A rebarbarát a hús mellé szedjük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és a rebarbara párolólevét besűrítjük vele. A húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk, és még egyszer felforraljuk. Rizzsel kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Vasárnapi ebédnek, de vendégvárásra vagy ünnepi fogásnak is kitűnő
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
isti53
2011.12.22 13:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csirkemellet lebőrözzük, rebarbarát megmossuk, olajat serpenyőben, húscsíkokat adagonként, visszamaradt zsiradékba, reszelt citromhéjat, tejszínt simára, rebarbara párolólevét, mártásba forgatjuk, felforrósítjuk, ételízesítővel, vendégvárásra, leszálkázzuk, kicsontozzuk, felforraljuk, csirkemellet, visszamaradt, ételízesítő, párolólevét, húscsíkokat, mokkáskanál, serpenyőben, citromhéjat, megpároljuk, lebőrözzük, rebarbarát, hozzáadjuk, besűrítjük, rebarbarát, Megszórjuk, rebarbarát, csirkemell, kávéskanál, zsiradékba, Csirkemell, csirkemell, rebarbara, evőkanál olaj, száraz fehérbor, citrom reszelt héja, kávéskanál cukor, tejszín, teáskanál liszt, mokkáskanál ételízesítő,
|
|
|
|
|