Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojássárgát kikeverem a cukorral, dióval és a liszttel.
A tojásfehérjét kemény habbá felverem és a tésztához keverem de óvatosan .
Egy közepes nagyságú , sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és megsütöm 180 fokon .kb : 25 perc alatt .
A sárga krémhez a tojássárgát kikeverem porcukorral, vaniliával.
A 25 perc után tésztát kiveszem a sütőből, rákenem a sárga krémet, s visszarakom a sütőbe .
Most már csak 140 fokon sütöm a tésztát , kb :5-7 percig .
A meleg tejben felolvasztom vajat, csokit, a darált diót is belekeverem ,
A kihült tészta tetejére simitom rá a csokis krémet .
Most berakom a hütőbe és 30 percig várok, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom a " félholdakat " .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A készítésénél fontos , hogyha kicsik a tojások, akkor 4 tojás helyett 5 db - t kell használni
Amikor a félholdakat szaggatjuk, minden szaggatás után le kell törölni a szaggatót, hogy ne legyen maszatos .a sütink oldala..
Nagyon finom lett , gyorsan elfog fogyni .
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2014.03.29 16:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztához keverem, közepes nagyságú, tojássárgát kikeverem, sárga krémet, darált diót, csokis krémet, készítésénél fontos, félholdakat szaggatjuk, sütink oldala, vaniliáscukor, tojásfehérjét, felolvasztom, sütőpapírral, készítésénél, porcukorral, tojássárgát, tojássárgát, visszarakom, belekeverem, félholdakat, félholdakat, kiszaggatom, szaggatóval, szaggatjuk, tojássárga, vaniliával, szaggatás, szaggatót, használni, kikeverem, tésztához, kikeverem, cukorral, étvágyat, megsütöm, cukor, vaj, darált dió, liszt, nagy tojás, sárga réteghez, tojássárga, porcukor, csomag vaniliáscukor, csokis krémhez, tej, cukor, csoki, darált,
|
|
|
|
|