Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A gesztenyemetélt készíthető kész - természetesen natúr - gesztenyemasszából is, de friss gesztenyéből egyaránt. Ez utóbbi esetben sült gesztenyét törjünk át szitán, és ezzel dolgozzunk. 60 deka áttört gesztenyéhez vagy gesztenyemasszához 12 dkg átszitált lisztet adunk, 4 dkg vajat, 2 nagyobb vagy 3 kisebb tojást és sót. Egynemű, csomómentes, sima tésztát gyúrunk belőle, amit aztán rövid ideig pihentetünk. Ezt követően a tésztát vékony lapra nyújtjuk, metéltre vágjuk, végül kifőzzük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A gesztenyés metéltet használhatjuk köretként, de remek kiindulópontja lehet például egy gombás tésztaételnek is.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.18 16:41
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
gesztenyemetélt készíthető, tésztát vékony, gesztenyés metéltet, gombás tésztaételnek, gesztenyemetélt, kiindulópontja, használhatjuk, természetesen, tésztaételnek, gesztenyéhez, gesztenyéből, pihentetünk, csomómentes, készíthető, Gesztenyés, dolgozzunk, gesztenyét, gesztenyés, átszitált, köretként, gesztenye, átszitált, követően, nyújtjuk, metéltre, metéltet, egyaránt, kifőzzük, tésztát, Egynemű, átszitált liszt, tojás,
|
|
|
|
|