Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Habos almás-mákos tészta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához:
» 6 tojássárgája
» 10 dkg darált dió(vagy mandula)
» 10 dkg darált mák
» 1-2 evőkanál méz
» 1 teáskanál sütőpor
» Az almás réteghez:
» 10-12 alma
» 1 teáskanál fahéj
» 2 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál méz
» A habhoz:
» 6 tojásfehérje
» 1 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál méz
» 5 dkg darált mák
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először az almás réteget készítjük el,amihez az almát lereszeljük és a mézzel,citromlével és fahéjjal, közepes lángon,néha átkeverve megpároljuk.Akkor jó,ha a leve nagyjából elpárolgott már.
Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát,amihez a tojássárgáját kihabosítjuk,majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25x25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát.Elsimítjuk,majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből,citromlébő l és mézből kemény habot verünk.Óvatosan,hogy a hab össze ne törjön ,hozzáforgatjuk a mákot is.Az almás rétegre kenjük,majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom sütemény.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.10 08:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almás réteghez, almás réteget, almát lereszeljük, leve nagyjából, alma elkészítjük, tojássárgáját kihabosítjuk, többi hozzávalóval, párolt almát, almás rétegre, tojásfehérjéből, hozzáforgatjuk, tojássárgáját, előmelegített, visszatesszük, összekeverjük, tojásfehérje, tojássárgája, hozzávalóval, kihabosítjuk, megpároljuk, elpárolgott, citromlével, elkészítjük, citromléből, lereszeljük, nyomkodjuk, Elsimítjuk, teáskanál, párolódik, készítjük, nagyjából, tésztához, átkeverve, teáskanál, evőkanál, tésztához, tojássárgája, darált vagy mandula, darált mák, evőkanál méz, teáskanál sütőpor, almás réteghez, alma, teáskanál fahéj, evőkanál citromlé, evőkanál méz, habhoz, tojásfehérje, evőkanál citromlé, evőkanál méz, darált,
A legfinomabb Szilvás Gombóc
1 komment 12 ember kedveli
Darálthúsból-Pásztor pite
0 komment 2 ember kedveli
Mézeskalács karácsonyfa-ahogy én készítem-
3 komment 188 ember kedveli
Régimódi krumplis palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Kávés kekszes süti
0 komment 4 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
0 komment 17 ember kedveli
Tápióbicskei töltött káposzta
1 komment 8 ember kedveli
Dióhabos almás pite
0 komment 2 ember kedveli
Pillangós muffin
0 komment 7 ember kedveli
Őszibarack Krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék
0 komment 7 ember kedveli
Székelykáposzta
0 komment 5 ember kedveli
Tárkonyos-csirkés karfiolleves
0 komment 10 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 7 ember kedveli
Pita házilag
0 komment 6 ember kedveli
Szűzpecsenye.
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.