Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Habos almás-mákos tészta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához:
» 6 tojássárgája
» 10 dkg darált dió(vagy mandula)
» 10 dkg darált mák
» 1-2 evőkanál méz
» 1 teáskanál sütőpor
» Az almás réteghez:
» 10-12 alma
» 1 teáskanál fahéj
» 2 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál méz
» A habhoz:
» 6 tojásfehérje
» 1 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál méz
» 5 dkg darált mák
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először az almás réteget készítjük el,amihez az almát lereszeljük és a mézzel,citromlével és fahéjjal, közepes lángon,néha átkeverve megpároljuk.Akkor jó,ha a leve nagyjából elpárolgott már.
Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát,amihez a tojássárgáját kihabosítjuk,majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25x25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát.Elsimítjuk,majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből,citromlébő l és mézből kemény habot verünk.Óvatosan,hogy a hab össze ne törjön ,hozzáforgatjuk a mákot is.Az almás rétegre kenjük,majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom sütemény.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.10 08:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almás réteghez, almás réteget, almát lereszeljük, leve nagyjából, alma elkészítjük, tojássárgáját kihabosítjuk, többi hozzávalóval, párolt almát, almás rétegre, tojásfehérjéből, hozzáforgatjuk, tojássárgáját, előmelegített, visszatesszük, összekeverjük, tojásfehérje, tojássárgája, hozzávalóval, kihabosítjuk, megpároljuk, elpárolgott, citromlével, elkészítjük, citromléből, lereszeljük, nyomkodjuk, Elsimítjuk, teáskanál, párolódik, készítjük, nagyjából, tésztához, átkeverve, teáskanál, evőkanál, tésztához, tojássárgája, darált vagy mandula, darált mák, evőkanál méz, teáskanál sütőpor, almás réteghez, alma, teáskanál fahéj, evőkanál citromlé, evőkanál méz, habhoz, tojásfehérje, evőkanál citromlé, evőkanál méz, darált,
GOFRI
0 komment 7 ember kedveli
Hamar fánk
0 komment 30 ember kedveli
Erdélyi csirkeaprólék leves
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes süti
0 komment 39 ember kedveli
Göngyölt hús
0 komment 13 ember kedveli
Ausztrál répás sütemény
0 komment 13 ember kedveli
Tepsis édesburgonya
0 komment 3 ember kedveli
Korpás zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Fecskefészek !
0 komment 14 ember kedveli
Sünik
2 komment 12 ember kedveli
Töltött pizza
1 komment 9 ember kedveli
Fűszeres marhasült
0 komment 1 ember kedveli
Borjúraguleves sajtos daragombóccal!
0 komment 5 ember kedveli
Narancsgolyó
0 komment 3 ember kedveli
Roston busa édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Tojásos nokedli különlegesen elkészítve.
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.