Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Habos almás-mákos tészta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához:
» 6 tojássárgája
» 10 dkg darált dió(vagy mandula)
» 10 dkg darált mák
» 1-2 evőkanál méz
» 1 teáskanál sütőpor
» Az almás réteghez:
» 10-12 alma
» 1 teáskanál fahéj
» 2 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál méz
» A habhoz:
» 6 tojásfehérje
» 1 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál méz
» 5 dkg darált mák
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először az almás réteget készítjük el,amihez az almát lereszeljük és a mézzel,citromlével és fahéjjal, közepes lángon,néha átkeverve megpároljuk.Akkor jó,ha a leve nagyjából elpárolgott már.
Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát,amihez a tojássárgáját kihabosítjuk,majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25x25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát.Elsimítjuk,majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből,citromlébő l és mézből kemény habot verünk.Óvatosan,hogy a hab össze ne törjön ,hozzáforgatjuk a mákot is.Az almás rétegre kenjük,majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom sütemény.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.10 08:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almás réteghez, almás réteget, almát lereszeljük, leve nagyjából, alma elkészítjük, tojássárgáját kihabosítjuk, többi hozzávalóval, párolt almát, almás rétegre, tojásfehérjéből, hozzáforgatjuk, tojássárgáját, előmelegített, visszatesszük, összekeverjük, tojásfehérje, tojássárgája, hozzávalóval, kihabosítjuk, megpároljuk, elpárolgott, citromlével, elkészítjük, citromléből, lereszeljük, nyomkodjuk, Elsimítjuk, teáskanál, párolódik, készítjük, nagyjából, tésztához, átkeverve, teáskanál, evőkanál, tésztához, tojássárgája, darált vagy mandula, darált mák, evőkanál méz, teáskanál sütőpor, almás réteghez, alma, teáskanál fahéj, evőkanál citromlé, evőkanál méz, habhoz, tojásfehérje, evőkanál citromlé, evőkanál méz, darált,
Csülkös Bableves Update 100
0 komment 12 ember kedveli
Házi medvehagymás sajt
0 komment 10 ember kedveli
Zserbószelet
1 komment 20 ember kedveli
Aszalt szilvás nyúl
0 komment 1 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Burgonyakrémleves-avokádóval.
0 komment 2 ember kedveli
Alföldi rakott tarhonya
0 komment 13 ember kedveli
Csokoládés habszelet
1 komment 2 ember kedveli
Tonhalkrémmel töltött uborka !
0 komment 5 ember kedveli
Sprotnis snack !
0 komment 1 ember kedveli
Lusta rétes
0 komment 10 ember kedveli
Meggyleves főzés nélkül pár perc alatt
0 komment 5 ember kedveli
Csirkenyárs uborkával, fetával !
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos,sonkás buci
1 komment 9 ember kedveli
Kókusz korong
0 komment 10 ember kedveli
Tatárbifsztek...
1 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.