Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Habos almás-mákos tészta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához:
» 6 tojássárgája
» 10 dkg darált dió(vagy mandula)
» 10 dkg darált mák
» 1-2 evőkanál méz
» 1 teáskanál sütőpor
» Az almás réteghez:
» 10-12 alma
» 1 teáskanál fahéj
» 2 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál méz
» A habhoz:
» 6 tojásfehérje
» 1 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál méz
» 5 dkg darált mák
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először az almás réteget készítjük el,amihez az almát lereszeljük és a mézzel,citromlével és fahéjjal, közepes lángon,néha átkeverve megpároljuk.Akkor jó,ha a leve nagyjából elpárolgott már.
Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát,amihez a tojássárgáját kihabosítjuk,majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25x25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát.Elsimítjuk,majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből,citromlébő l és mézből kemény habot verünk.Óvatosan,hogy a hab össze ne törjön ,hozzáforgatjuk a mákot is.Az almás rétegre kenjük,majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom sütemény.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.10 08:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almás réteghez, almás réteget, almát lereszeljük, leve nagyjából, alma elkészítjük, tojássárgáját kihabosítjuk, többi hozzávalóval, párolt almát, almás rétegre, tojásfehérjéből, hozzáforgatjuk, tojássárgáját, előmelegített, visszatesszük, összekeverjük, tojásfehérje, tojássárgája, hozzávalóval, kihabosítjuk, megpároljuk, elpárolgott, citromlével, elkészítjük, citromléből, lereszeljük, nyomkodjuk, Elsimítjuk, teáskanál, párolódik, készítjük, nagyjából, tésztához, átkeverve, teáskanál, evőkanál, tésztához, tojássárgája, darált vagy mandula, darált mák, evőkanál méz, teáskanál sütőpor, almás réteghez, alma, teáskanál fahéj, evőkanál citromlé, evőkanál méz, habhoz, tojásfehérje, evőkanál citromlé, evőkanál méz, darált,
Kuszkusszal töltött padlizsán.
0 komment 1 ember kedveli
fűszeres gombaleves
0 komment 3 ember kedveli
Őszibarack koch
0 komment 4 ember kedveli
Őzgerincben sült sajtos csirkemell
0 komment 10 ember kedveli
Fahéjas spenótleves
1 komment 1 ember kedveli
Bakacsók
0 komment 5 ember kedveli
Normál kenyér kenyérsütőgéppel készítve
0 komment 8 ember kedveli
Brokkoli krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Babapiskótás csoda
0 komment 13 ember kedveli
Hajdinás egytálétel.
0 komment 4 ember kedveli
Körtelepény
0 komment 7 ember kedveli
Almás kacsasült...
1 komment 6 ember kedveli
Sajtos rudak
0 komment 4 ember kedveli
Töltött káposzta darált hússal
2 komment 12 ember kedveli
Gombás-paradicsomos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Rántott hagyma
1 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.