Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük és beletesszük a gesztenyemasszát, összekeverjük, ügyelve a csomómentességre. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk és ráteszünk három fémgyűrűt (én 8 cm átmérőjű és 5 cm magas fémgyűrűket használtam). A tojásos gesztenyemasszát elosztjuk a gyűrűkbe (körülbelül a gyűrű háromnegyedéig ér a szuflétészta).
A kis darabokra tördelt csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, amikor már folyós, levesszük a vízgőzről és hozzákeverjük a rumot. A fémgyűrűk közepébe öntjük a csokoládét, ami lesüllyed a súlya miatt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
190 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban, 20 perc alatt elkészülnek.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.10 11:59
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjét kemény, tojás sárgákat, porcukorral habosra, tepsit sütőpapírral, tojásos gesztenyemasszát, gyűrű háromnegyedéig, fémgyűrűk közepébe, súlya miatt, gesztenyemasszát, gesztenyemasszát, csomómentességre, Gesztenyeszuflé, gesztenyemassza, háromnegyedéig, szétválasztjuk, hozzákeverjük, összekeverjük, előmelegített, beleforgatjuk, tojásfehérjét, felolvasztjuk, szuflétészta, csokoládéval, sütőpapírral, légkeveréses, fémgyűrűket, beletesszük, étcsokoládé, porcukorral, elkészülnek, körülbelül, csokoládét, csokoládét, használtam, gesztenyemassza, étcsokoládé, tojás, porcukor,
|
|
|
|
|