Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 2 csomag lencse
» 4 db babérlevél
» 2 db hagyma
» 5 gerezd fokhagyma
» 1 szál füstölt vagy lángolt kolbász
» kb. 4 dl víz
» só
» bors
» 4 evőkanál olaj
» 5 evőkanál liszt
» 2 dl tejföl
» 5 evőkanál mustár
» 2 evőkanál cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lencsét kiválogatjuk, többször átmossuk tiszta vízben. Beletesszük egy nagy fazékba (kb.: 6 literes), teszünk bele két vöröshagymát (az utolsó héja rajta marad), a megpucolt fokhagymákat, babérleveleket, bőven felöntjük vízzel és feltesszük főni közepes lángon, fedő alatt.
Kis lábasban az olajat felhevítjük, a lisztet világos aranybarnára pirítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Kis lábasba öntjük a cukrot, és a legvégéig várunk vele, hogy elkészítsük.
Megkóstoljuk a főzeléket, és ha (kb. 40 perc után) megkóstolva kész, beletesszük a több darabra vágott kolbászt, a sót és borsot ízlés szerint, kiszedjük a fokhagymát és a vöröshagymát belőle, főzzük még kb 10-15 percig.
A cukor alá gyújtunk, keverés mellett karamellizáljuk.
Ezalatt a tejfölt és a tejet elkeverjük simára, majd belekeverjük a mustárt, azzal is simára dolgozzuk.
A rántást ezzel a tejfeles-mustáros-tejes keverékkel felöntve alaposan eldolgozzuk, és sűrű szitán a tűzről levett főzelékbe öntjük, majd visszatéve a tűzre, nagy lángra véve, keverés mellett felforraljuk. Ha kész (kóstoljuk, még ízesíthetjük), beleöntjük a karamellt, (forró, ezért óvatosan) belecsurgatva a főzelékbe (vagy a rántásba magába) elkeverjük, kikapcsoljuk.
Megjegyzés / tipp:

Tálalhatjuk tejfellel, fehér kenyérrel vagy magában.
0 komment 7 ember kedveli xamada
2012.03.06 07:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lencsét kiválogatjuk, nagy fazékba, utolsó héja, megpucolt fokhagymákat, olajat felhevítjük, lisztet világos, legvégéig várunk, több darabra, vöröshagymát belőle, tejet elkeverjük, rántást ezzel, tűzről levett, rántásba magába, karamellizáljuk, babérleveleket, belecsurgatva, lencsefőzelék, felforraljuk, kikapcsoljuk, Megkóstoljuk, kiválogatjuk, fokhagymákat, belekeverjük, ízesíthetjük, vöröshagymát, vöröshagymát, Szilveszteri, aranybarnára, megkóstolva, Beletesszük, elkészítsük, eldolgozzuk, Tálalhatjuk, beletesszük, felhevítjük, elkeverjük, babérlevél, feltesszük, beleöntjük, csomag lencse, babérlevél, hagyma, gerezd fokhagyma, bors, evőkanál olaj, evőkanál liszt, tejföl, evőkanál mustár, evőkanál cukor,
Hamis libamáj
0 komment 15 ember kedveli
Zöldséges húsrolád !
0 komment 10 ember kedveli
Párizsi sertésborda
0 komment 3 ember kedveli
Epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyetorta tejszínnel
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas-kókuszos kenyérsüti
0 komment 2 ember kedveli
Részeges-epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Sütőtökös sárgarépa püré
0 komment 2 ember kedveli
Puncsos szelet
0 komment 3 ember kedveli
Hideg meggyleves
0 komment 3 ember kedveli
Pudingos-fahéjas almaleves
0 komment 4 ember kedveli
Töltike-
1 komment 18 ember kedveli
Diós-mazsolás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Pizzás csiga
0 komment 1 ember kedveli
Mártika szelet
1 komment 3 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.