Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Amerikai citromos szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg liszt
» 25 dkg jéghideg vaj
» 4 tojás
» 30 dkg cukor
» 1 citrom reszelt héja
» 10 dkg porcukor
» 2 citrom leve
» csipet
» 10 dkg porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Első lépésként melegítsük elő a sütőt 170C-ra.
A vajat tegyük fagyasztóba, legyen kemény és nagyon hideg, így könnyen le tudjuk reszelni a reszelő nagy lyukán.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a csipetsót, a citromhéjat és a cukrot, majd a habverő dagasztókarjával dolgozzuk morzsássá. Egy kb. 20×30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a masszát.

Tegyük be a sütőbe, és süssük szilárdulásig, de ne kapjon erős színt a tészta.
Ezalatt elkészítjük a keveréket. A cukorral a tojást fehéredésig keverjük. Adjuk hozzá a citromlevet, citromhéjat, a lisztet, sütőport, a csipet sót, és keverjük homogénné. A sült tésztára öntjük a keveréket.

Visszatoljuk a sütőbe és 20 percig süssük, amíg a krém megszilárdul.

Vágjuk apró falatkákra, akár háromszögekre, porcukrozzuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon gyorsan kész van, nem kell vele sokat bíbelődni, épp ezért ideális munka utáni gyorsan összedobott vendégvárónak is.
Bár elvileg meg kell várni a teljes kihűlést, én melegen ajánlom.
1 komment 2 ember kedveli bartakitty
2012.01.09 14:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
mj2 2012.01.09. 19:08 (#1)
Bocsi, lehet hogy figyelmetlenül olvastam a receptet, de ha a lereszelt vajhoz adom a 25 dkg lisztet ,a keverékhez mennyi lisztet kell adni?
Címkék
sütőt 170C-ra, vajat tegyük, reszelő nagy, habverő dagasztókarjával, tojást fehéredésig, sült tésztára, krém megszilárdul, teljes kihűlést, dagasztókarjával, vendégvárónak, háromszögekre, szilárdulásig, sütőpapírral, Visszatoljuk, porcukrozzuk, megszilárdul, citromhéjat, fehéredésig, citromhéjat, elkészítjük, citromlevet, fagyasztóba, összedobott, nyomkodjuk, melegítsük, falatkákra, csipetsót, keveréket, lépésként, homogénné, keveréket, dolgozzuk, béleljünk, morzsássá, jéghideg, tojás, cukor, citrom reszelt héja, porcukor, citrom leve, csipet, porcukor,
Mézes mustáros csirke szezámos bundában
0 komment 8 ember kedveli
Citromkrémes szelet
0 komment 18 ember kedveli
Házikó
0 komment 18 ember kedveli
Raffaello házilag
0 komment 32 ember kedveli
Tárkonyos-csirkés karfiolleves
0 komment 10 ember kedveli
Gyöngytyúkleves...
0 komment 3 ember kedveli
Sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Majorannás krumplifőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Habos málnás palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Hagymás bab
0 komment 7 ember kedveli
Mézeskalács karácsonyfa-ahogy én készítem-
3 komment 188 ember kedveli
Göngyölt marhaszelet "viziverébbel"
0 komment 3 ember kedveli
Betyárgombóc
0 komment 17 ember kedveli
Töltött sült paprika
0 komment 4 ember kedveli
Krémes
0 komment 4 ember kedveli
Rozmaringos báránycsülök...
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.