Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 170C-ra.
A vajat tegyük fagyasztóba, legyen kemény és nagyon hideg, így könnyen le tudjuk reszelni a reszelő nagy lyukán.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a csipetsót, a citromhéjat és a cukrot, majd a habverő dagasztókarjával dolgozzuk morzsássá. Egy kb. 20×30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a masszát.
Tegyük be a sütőbe, és süssük szilárdulásig, de ne kapjon erős színt a tészta.
Ezalatt elkészítjük a keveréket. A cukorral a tojást fehéredésig keverjük. Adjuk hozzá a citromlevet, citromhéjat, a lisztet, sütőport, a csipet sót, és keverjük homogénné. A sült tésztára öntjük a keveréket.
Visszatoljuk a sütőbe és 20 percig süssük, amíg a krém megszilárdul.
Vágjuk apró falatkákra, akár háromszögekre, porcukrozzuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon gyorsan kész van, nem kell vele sokat bíbelődni, épp ezért ideális munka utáni gyorsan összedobott vendégvárónak is.
Bár elvileg meg kell várni a teljes kihűlést, én melegen ajánlom.
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 14:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
mj2 |
2012.01.09. 19:08 (#1) |
|
 |
Bocsi, lehet hogy figyelmetlenül olvastam a receptet, de ha a lereszelt vajhoz adom a 25 dkg lisztet ,a keverékhez mennyi lisztet kell adni? |
| |
|
|
|
sütőt 170C-ra, vajat tegyük, reszelő nagy, habverő dagasztókarjával, tojást fehéredésig, sült tésztára, krém megszilárdul, teljes kihűlést, dagasztókarjával, vendégvárónak, háromszögekre, szilárdulásig, sütőpapírral, Visszatoljuk, porcukrozzuk, megszilárdul, citromhéjat, fehéredésig, citromhéjat, elkészítjük, citromlevet, fagyasztóba, összedobott, nyomkodjuk, melegítsük, falatkákra, csipetsót, keveréket, lépésként, homogénné, keveréket, dolgozzuk, béleljünk, morzsássá, jéghideg, tojás, cukor, citrom reszelt héja, porcukor, citrom leve, csipet, porcukor,
|
|
|
|
|
Gyros
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
|
|
|
|
|