Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sáfrányos-zöldborsós burgonyaleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 nagyobb burgonya kockára vágva
» 12 dkg zöldborsó
» 1 nagyobb hagyma felkockázva
» 2 gerezd fokhagyma kinyomva
» 1 liter erőleves
» 1-1,5 dl tejföl
» olaj
» sáfrány
» só ,bors, petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy leveses edényben kevés (2-3 evőkanál) olajat forrósítunk, rászórjuk a kockára vágott burgonyát, hagymát és a 2 db kinyomott fokhagyma gerezdet, és takaréklángon legalább 5 percig kevergetjük. Lehúzzuk a lábast a tűzről, megszórjuk a zöldségeket sóval, borssal és annyi sáfránnyal, hogy szép sárga legyen, és jól összekeverjük. 1 perc alatt átpirítjuk az egészet, majd 1 liter erőlevessel felöntjük. Felforraljuk, majd takarék lángon kb. 18-20 perc alatt megfőzzük. (Akkor jó, ha a burgonya megpuhult). Belekeverjük a zöldborsót, és még 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről. Egy nagy bögrébe beleöntjük a tejfölt, és hozzámerünk egy merőkanálnyi levest. Habverővel simára keverjük, majd megint hozzákeverünk egy merőkanálnyi lét. Ismét simára keverjük, majd a tejfölös lét óvatosan a leveshez keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Megszórhatjuk friss bazsalikom vagy koriander levelekkel.
0 komment 1 ember kedveli fordgtr
2013.02.12 16:51
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát meghámozzuk, leveses edényben, kockára vágott, zöldségeket sóval, burgonya megpuhult, nagy bögrébe, merőkanálnyi levest, leveshez keverjük, hozzákeverünk, Megszórhatjuk, takaréklángon, összekeverjük, burgonyaleves, Felforraljuk, merőkanálnyi, petrezselyem, Belekeverjük, merőkanálnyi, meghámozzuk, zöldségeket, kevergetjük, forrósítunk, hozzámerünk, felkockázva, erőlevessel, bazsalikom, megszórjuk, levelekkel, zöldborsót, Habverővel, sáfránnyal, beleöntjük, átpirítjuk, zöldborsós, zöldborsó, nagyobb hagyma felkockázva, gerezd fokhagyma kinyomva, liter erőleves, tejföl, olaj, sáfrány, bors petrezselyem,
joghurtos fánk
0 komment 15 ember kedveli
Csirkemájas kenőke
0 komment 3 ember kedveli
Királyhalom !
0 komment 9 ember kedveli
Málnás-Mákos szelet
0 komment 11 ember kedveli
Pizza
0 komment 3 ember kedveli
Töltött káposzta puliszkával
1 komment 2 ember kedveli
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos kacsaragu leves
0 komment 2 ember kedveli
Spárgás pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Epres alagút.
0 komment 14 ember kedveli
Édes-savanyú sertásragu
0 komment 4 ember kedveli
Meggyleves főzés nélkül pár perc alatt
0 komment 5 ember kedveli
Citromos kifli
0 komment 8 ember kedveli
Tarjaszeletek tejfölös sajttal, padlizsánnal
0 komment 1 ember kedveli
nutellás-banános-kakaós muffin
1 komment 5 ember kedveli
Pennetészta cukkinivel és fetával !
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.