Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy leveses edényben kevés (2-3 evőkanál) olajat forrósítunk, rászórjuk a kockára vágott burgonyát, hagymát és a 2 db kinyomott fokhagyma gerezdet, és takaréklángon legalább 5 percig kevergetjük. Lehúzzuk a lábast a tűzről, megszórjuk a zöldségeket sóval, borssal és annyi sáfránnyal, hogy szép sárga legyen, és jól összekeverjük. 1 perc alatt átpirítjuk az egészet, majd 1 liter erőlevessel felöntjük. Felforraljuk, majd takarék lángon kb. 18-20 perc alatt megfőzzük. (Akkor jó, ha a burgonya megpuhult). Belekeverjük a zöldborsót, és még 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről. Egy nagy bögrébe beleöntjük a tejfölt, és hozzámerünk egy merőkanálnyi levest. Habverővel simára keverjük, majd megint hozzákeverünk egy merőkanálnyi lét. Ismét simára keverjük, majd a tejfölös lét óvatosan a leveshez keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Megszórhatjuk friss bazsalikom vagy koriander levelekkel.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.02.12 16:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát meghámozzuk, leveses edényben, kockára vágott, zöldségeket sóval, burgonya megpuhult, nagy bögrébe, merőkanálnyi levest, leveshez keverjük, hozzákeverünk, Megszórhatjuk, takaréklángon, összekeverjük, burgonyaleves, Felforraljuk, merőkanálnyi, petrezselyem, Belekeverjük, merőkanálnyi, meghámozzuk, zöldségeket, kevergetjük, forrósítunk, hozzámerünk, felkockázva, erőlevessel, bazsalikom, megszórjuk, levelekkel, zöldborsót, Habverővel, sáfránnyal, beleöntjük, átpirítjuk, zöldborsós, zöldborsó, nagyobb hagyma felkockázva, gerezd fokhagyma kinyomva, liter erőleves, tejföl, olaj, sáfrány, bors petrezselyem,
|
|
|
|
|
Kráfli
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|