Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A gesztenyemasszát a vajat / 5 dkg /, darált keksszel összekeverem.Kevés rummal ízesíthető.
Kb: 1 ujjnyi vastagra kinyújtom és egy tálcára fektetem .
A pudingporból és a fél liter tejből megfőzöm a pudingot, majd félrerakom kihűlni.Míg hűl a 25 dkg vajat és a 20 dkg cukrot habosra kidolgozom.Elég sokáig kell keverni,hogy jó habos legyen.A pudingot és a vajas cukrot jól összekeverem.Egy könnyű krémet kell kapni.
A krém felét a gesztenyés alapra rákenem ,arra teszem a kevés rumos tejben megforgatott piskótákat, egymás mellé.Erre kerül a krém másik fele,szépen elsimítjuk a tetejét.
A felvert tejszínhabot egyenletesen rákenem a krémre.
A habra pedig csokidarát szórok.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aránylag gyorsan elkészül, de várni kell egy kicsit a fogyasztás előtt, hogy megdermedjen a krém.Utána tetszés szerint felvágható.
|
|
|
|
1 komment
|
23 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.25 17:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
aniko045 |
2012.02.27. 21:38 (#1) |
|
|
Elkészítettem ezt a Gesztenyés krémes szeletet! Isteni finom!Sőt egy próba verziót is csináltam úgy, hogy a gesztenye helyet diót használtam.Nagyon finom. Érdemes kipróbálni! |
| |
|
|
|
tálcára fektetem, vajas cukrot, könnyű krémet, krém felét, gesztenyés alapra, kevés rumos, krém másik, felvert tejszínhabot, habra pedig, fogyasztás előtt, gesztenyemasszát, gesztenyepüré, megdermedjen, pudingporból, összekeverem, egyenletesen, tejszínhabot, összekeverem, megforgatott, babapiskóta, tejszínhab, Gesztenyés, gesztenyés, kidolgozom, csokidarát, elsimítjuk, fogyasztás, felvágható, ízesíthető, piskótákat, félrerakom, csokidara, kinyújtom, csokidara, pudingpor, keksszel, gesztenyepüré, darált keksz, csomag babapiskóta, csomag vaniliás pudingpor, porcukor, csokidara, vagy rumaroma,
|
|
|
|
|