Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Üssük a tojást egy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot, a darált mandulát, a mandulalikőrt, csipetnyi sót és a sütőport. Dolgozzuk az egészet egy sűrű masszává, majd tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára. Formázzunk a tésztából diónyi golyókat, majd tegyük egymás mellé egy sütőpapírral lefedett sütőlemezre. Hagyjuk közöttük elegendő helyet, mert a sütemény sütés közben kétszeresére terebélyesedhet. A golyók tetejébe szúrhatunk szeletelt mandulát. Süssük meg előmelegített sütőben 150 fokon, kb. 15-20 percig. Ha elkészült, óvatosan szedjük át egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. A héjas mandulát pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, így kihűlés után könnyen le tudjuk húzni a héját. Ebből, vagy a szeletelt mandulából is könnyen készíthetünk darált mandulát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!!!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
zsuzska60
2015.04.15 17:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
darált mandulát, sűrű masszává, tésztából diónyi, sütőpapírral lefedett, sütemény sütés, golyók tetejébe, héjas mandulát, szeletelt mandulából, terebélyesedhet, hűtőszekrénybe, előmelegített, mandulalikőrt, készíthetünk, mandulalikőr, sütőpapírral, kétszeresére, Mandulakeksz, sütőlemezre, keverőtálba, Formázzunk, mandulából, szúrhatunk, tésztából, csipetnyi, porcukrot, Dolgozzuk, forrásban, teáskanál, szeletelt, teáskanál, elkészült, szeletelt, tetejébe, legalább, egész tojás, porcukor, teáskanál sütőpor, őrölt nélküli mandula, teáskanál mandulalikőr, csipet,
|
|
|
|
|