Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: nehéz
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Én így tanultam a Kerimamámtól:
6 LAPOS
50 dkg lisztet, 10 dkg zsírt összemorzsolunk 15 dkg porcukorral, 1 sütőporral és 1 egész tojást adunk hozzá, majd összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen /kb. 0,5-1 dl/
6 egyenlő részre osztjuk és zsírozott, lisztezett, lemezen sütjük. /
Krém: 6 dl tejet felforralunk 4 tetézett kanál cukorral, 1 vanilliás cukorral és
4 evőkanál grízes liszttel. /A lisztet egy bögrébe kivett hideg tejjel összekeverjük, hogy csomós ne legyen, és úgy öntjük a forrásban lévő tejhez állandó keverés mellett. Felfőzzük, és a tűzről levéve, forrón belekeverünk 2 evőkanál cukorból készült karamellát. Majd 10 dkg vajat teszünk bele, és igen jól kikeverjük az egészet, és még melegen a kihűlt lapokat megkenjük. . / Nehezéket teszünk rá egy éjszakára/
Másnap felvágjuk, a tetejét porcukorral meghintjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én a lisztezett tepsi hátán nyújtom ki és sütöm világosra a 6 lapot.
|
|
|
|
3 komment
|
15 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.26 16:47
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
lilagondolatok |
2014.11.09. 22:36 (#3) |
|
 |
Igen! Rétesliszt! Régen grízeslisztnek mondtuk! |
|
botka_eva |
2014.10.31. 08:40 (#2) |
|
 |
Fogós/grízes liszt - (durvább szemeket is tartalmazó őrlemény, amely tapintásra szemcsés érzetet kelt). Szerintem a rétes liszt lehet, mert szemcsésebb a tapintása,mint a finom liszté. Pontos válasz nem találtam rá. |
|
margareta51 |
2014.10.28. 10:48 (#1) |
|
 |
Nem tudom mit jelent a grizes liszt, tobb receptben olvastam.errol.A grizes malelisztett/polentat ismerem/Koszonom a valaszt.Esetleg ird meg milyen neven szerepel ez a liszt en a Tescoban,Metroban szoktam vasarolni ha megyek Magyarorszagra.Koszonom a valaszt. |
| |
|
|
|
bögrébe kivett, forrásban lévő, tűzről levéve, kihűlt lapokat, tetejét porcukorral, lisztezett tepsi, összemorzsolunk, összekeverjük, összegyúrjuk, felforralunk, Kerimamámtól, belekeverünk, porcukorral, porcukorral, sütőporral, meghintjük, kikeverjük, karamellát, lisztezett, lisztezett, felvágjuk, forrásban, világosra, megkenjük, vanilliás, karamella, Felfőzzük, Nehezéket, nyújtható, zsírozott, vanilliás, éjszakára, liszt, zsír, porcukor, sütőpor, egész tojás, tej, Krém, tej, tetézett kanál cukor, vanilliás cukor, evőkanál grízes liszt, vaj,
|
|
|
|
|