Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Első lépésben a 12 szelet sertéscombot klopfoljuk ki, hogy közepesen nagy szeleteket kapjunk, tegyük félre.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A 3 tojást megfőzzük, megpucoljuk, kihűtjük és 1 főtt tojást 4 cikkre felvágunk.
A kolbászból vágjunk 12 vastagabb karikát, a 6 db közepes csemegeuborkát csöpögtessük le, majd hosszában vágjuk ketté, így 12 darabot kapunk.
A rozmaringról vágjunk le pár szálat, (de a szárított, tasakos is megfelelő lesz.)
A hússzeleteket enyhén ízesítsük őrölt feketeborssal, ill. sertéssült fűszersóval, majd egyenként tegyünk bele a hússzeletekbe 1 karika kolbászt, szorosan mellé 1 cikk főtt tojást és végül a fél csemegeuborkát, és 1 szál rozmaringot, majd szorosan tekerjük fel, és fogpiszkálóval rögzítsük a tekercseket.
Tegyük bele tekercseinket egy mélyebb tepsibe, melybe előzőleg kevés olajat öntöttünk, szórjuk meg enyhén a tekercseket fokhagymaporral, vízzel öntsük fel, de csak addig, hogy ellepje őket, majd alufóliával fedjük le a tepsit, és 200 fokon 45 percig süssük, majd a fóliát levéve, még 15 percig pirítjuk a zaftos zsiradékon, hogy a teteje szép színt kapjon.
Ha készen vannak a tekercsek, a fogpiszkálókat eltávolítjuk belőlük, és egyben vagy felkarikázva tálaljuk tetszés szerinti körettel, de krumplipürével a legfinomabb.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható, de hidegtálra is kiváló, nemcsak ízre, de látványra is ínycsiklandó.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.06 13:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kolbászból vágjunk, rozmaringról vágjunk, hússzeleteket enyhén, mélyebb tepsibe, tekercseket fokhagymaporral, fóliát levéve, zaftos zsiradékon, teteje szép, fogpiszkálókat eltávolítjuk, fokhagymaporral, parasztkolbász, csemegeuborkát, fogpiszkálókat, krumplipürével, csemegeuborkát, fogpiszkálóval, tekercseinket, hússzeletekbe, hússzeleteket, feketeborssal, csemegeuborka, előmelegítjük, rozmaringról, fogyasztható, sertéscombot, csöpögtessük, felkarikázva, fokhagymapor, eltávolítjuk, ínycsiklandó, legfinomabb, megpucoljuk, fűszersóval, alufóliával, tekercseket, szelet sertéscomb, tojás, csemegeuborka, karika parasztkolbász, rozmaring, őrölt bors, sertéssült fűszersó, fokhagymapor, olaj sütéshez, fogpiszkáló,
|
|
|
|
|