Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Színes -töltött - sertés szelet. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 12 szelet sertéscomb
» 3 tojás
» 6 db csemegeuborka
» 12 karika parasztkolbász
» rozmaring
» őrölt bors
» sertéssült fűszersó
» fokhagymapor
» olaj a sütéshez
» fogpiszkáló
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Első lépésben a 12 szelet sertéscombot klopfoljuk ki, hogy közepesen nagy szeleteket kapjunk, tegyük félre.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A 3 tojást megfőzzük, megpucoljuk, kihűtjük és 1 főtt tojást 4 cikkre felvágunk.
A kolbászból vágjunk 12 vastagabb karikát, a 6 db közepes csemegeuborkát csöpögtessük le, majd hosszában vágjuk ketté, így 12 darabot kapunk.
A rozmaringról vágjunk le pár szálat, (de a szárított, tasakos is megfelelő lesz.)
A hússzeleteket enyhén ízesítsük őrölt feketeborssal, ill. sertéssült fűszersóval, majd egyenként tegyünk bele a hússzeletekbe 1 karika kolbászt, szorosan mellé 1 cikk főtt tojást és végül a fél csemegeuborkát, és 1 szál rozmaringot, majd szorosan tekerjük fel, és fogpiszkálóval rögzítsük a tekercseket.

Tegyük bele tekercseinket egy mélyebb tepsibe, melybe előzőleg kevés olajat öntöttünk, szórjuk meg enyhén a tekercseket fokhagymaporral, vízzel öntsük fel, de csak addig, hogy ellepje őket, majd alufóliával fedjük le a tepsit, és 200 fokon 45 percig süssük, majd a fóliát levéve, még 15 percig pirítjuk a zaftos zsiradékon, hogy a teteje szép színt kapjon.
Ha készen vannak a tekercsek, a fogpiszkálókat eltávolítjuk belőlük, és egyben vagy felkarikázva tálaljuk tetszés szerinti körettel, de krumplipürével a legfinomabb.
Megjegyzés / tipp:

Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható, de hidegtálra is kiváló, nemcsak ízre, de látványra is ínycsiklandó.
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.06 13:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kolbászból vágjunk, rozmaringról vágjunk, hússzeleteket enyhén, mélyebb tepsibe, tekercseket fokhagymaporral, fóliát levéve, zaftos zsiradékon, teteje szép, fogpiszkálókat eltávolítjuk, fokhagymaporral, parasztkolbász, csemegeuborkát, fogpiszkálókat, krumplipürével, csemegeuborkát, fogpiszkálóval, tekercseinket, hússzeletekbe, hússzeleteket, feketeborssal, csemegeuborka, előmelegítjük, rozmaringról, fogyasztható, sertéscombot, csöpögtessük, felkarikázva, fokhagymapor, eltávolítjuk, ínycsiklandó, legfinomabb, megpucoljuk, fűszersóval, alufóliával, tekercseket, szelet sertéscomb, tojás, csemegeuborka, karika parasztkolbász, rozmaring, őrölt bors, sertéssült fűszersó, fokhagymapor, olaj sütéshez, fogpiszkáló,
Almás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Mákos zebratorta
0 komment 1 ember kedveli
Karobos kalács
0 komment 2 ember kedveli
Kisfiam kedvenc piskótája
0 komment 2 ember kedveli
Svéd uborkasaláta hagymakarikákkal
0 komment 5 ember kedveli
Babapiskóta torta
0 komment 18 ember kedveli
Törökmézes mogyorós ostya
0 komment 2 ember kedveli
Húsgombócos zöldbableves
0 komment 3 ember kedveli
Banánleves
0 komment 1 ember kedveli
Túrós gyümölcsös "táska "
0 komment 3 ember kedveli
Húsos tészta
0 komment 74 ember kedveli
Epres pite
0 komment 2 ember kedveli
Bailey's whisky-s krémlikőr
0 komment 5 ember kedveli
Habos almás pite
1 komment 36 ember kedveli
Grillezett csirkemell sült zöldségekkel
0 komment 1 ember kedveli
Almatorta sütés nélkül
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.