Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromos-borsos rostélyos... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg marhacomb
» 6 dkg füstölt szalonna
» 1 csapott kiskanál
» 4 evőkanál borsos étolaj
» 1 fej vöröshagyma
» 2 sárgarépa
» 2 citrom
» 3-4 dl húsleves
» 1 dl fehérbor
» 1 dl tejföl
» 1 evőkanál finomliszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A hússzeleteket enyhén kiverjük, és a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük.

A borsos olajat lábasban egy kicsit megforrósítjuk, majd a hússzeleteket oldalanként 2-3 perc alatt elősütjük. Félretesszük a húst.

A visszamaradt olajban a megtisztított, felszeletelt hagymát és sárgarépát megpirítjuk. A húst rárakjuk, a citrom sárga héját belereszeljük (vigyázva, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert attól keserű lesz). Ráöntjük a húslevest, majd lefedve kis lángon kb. 45 perc alatt puhára pároljuk.

Ezután a húst lecsepegtetve egy tálaló tálba tesszük.

A visszamaradó lét a citrom kicsavart levével, borral ízesítjük. A tejfölt, lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, és a zöldséges levet ezzel sűrítjük, majd 2-3 percnyi forralás után a húsra szűrjük.
Megjegyzés / tipp:

Köretnek spagettit tálalunk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.01.28 07:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hússzeleteket enyhén, vékony csíkokra, borsos olajat, kicsit megforrósítjuk, hússzeleteket oldalanként, visszamaradt olajban, húst rárakjuk, citrom sárga, fehér része, húst lecsepegtetve, tálaló tálba, citrom kicsavart, zöldséges levet, húsra szűrjük, megforrósítjuk, hússzeleteket, megtisztított, lecsepegtetve, belereszeljük, hússzeleteket, Félretesszük, visszamaradt, felszeletelt, megtűzdeljük, visszamaradó, szalonnával, oldalanként, vöröshagyma, megpirítjuk, finomliszt, sárgarépát, rostélyos, elősütjük, sárgarépa, kicsavart, spagettit, zöldséges, ízesítjük, húslevest, marhacomb, marhacomb, füstölt szalonna, csapott kiskanál, evőkanál borsos étolaj, vöröshagyma, sárgarépa, citrom, húsleves, fehérbor, tejföl, evőkanál finomliszt,
Avokádós Ráksaláta
0 komment 3 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 5 ember kedveli
Sajtos eperlevél
0 komment 4 ember kedveli
Mscarpones kifli
0 komment 2 ember kedveli
Lajcsi szelet
0 komment 2 ember kedveli
Amerikai palacsinta mascarpone krémmel
0 komment 1 ember kedveli
Brokkolival és sajttal töltött csirkemell sült burgonyával
0 komment 1 ember kedveli
Töltött káposzta puliszkával
1 komment 2 ember kedveli
Nahát torta
0 komment 1 ember kedveli
Citromparfé - jégkrém
0 komment 4 ember kedveli
Alfalusi paszulyleves
0 komment 3 ember kedveli
Töltött patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Macskanyelv (ahogy én készítem)
0 komment 2 ember kedveli
Oroszkrém torta
0 komment 8 ember kedveli
Túrópogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.