Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát hámozd meg, karikázd fel, és forró vízben főzd addig, amíg egy picit megpuhul. Vigyázz arra, hogy félkemény maradjon, mert ha túlságosan omlós lesz, akkor nem tudod jól használni. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a kockára vágott hagymát, közben add hozzá a felkockázott szalonnát is. Amikor minden aranybarnára sült, vedd le a tűzről.
Végy elő egy tűzálló tálat, halmozd az aljára a krumpli felét, rá a szalonna és hagyma egyvelegének is fele részét, valamint a sajtból is ugyanekkora részt darabolj rá, adj hozzá sót és borsot, majd ismételd meg az egészet még egyszer. A tetején oszlasd el egyenletesen a tejfölt, és dugd be 220 fokra előmelegített sütőbe. Alig negyed óra elteltével nézz rá, ha szép barnára sült, akkor elkészült.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A rakott krumplit ismerjük, de most megtudhatod, hogy a franciáké miben tér el az itthon megszokott fogás ízétől.
Az első különbség, ami szembeötlik, az a reblochon sajt jelenléte, valamint a kolbász hiánya a receptből, ami az itthoni változat elmaradhatatlan összetevője.
A reblochon sajtnak van egy jellegzetes, erős szaga, ami elsőre eltántoríthat a felhasználástól, de ne ijedj meg, az íze kárpótolni fog az első kellemetlen élményért.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.21 08:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát hámozd, picit megpuhul, vajat olvaszd, kockára vágott, felkockázott szalonnát, tűzálló tálat, krumpli felét, tetején oszlasd, rakott krumplit, franciáké miben, itthon megszokott, első különbség, kolbász hiánya, itthoni változat, reblochon sajtnak, első kellemetlen, elmaradhatatlan, felhasználástól, előmelegített, eltántoríthat, egyvelegének, egyenletesen, felkockázott, aranybarnára, serpenyőben, szembeötlik, kellemetlen, jellegzetes, összetevője, vöröshagyma, megtudhatod, ugyanekkora, Tartiflette, megszokott, kárpótolni, elteltével, túlságosan, elkészült, használni, reblochon, franciáké, receptből, burgonya, reblochon sajt, bacon szalonna, nagy vöröshagyma, tejföl, bors, olaj,
|
|
|
|
|