Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés bukta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 25 dkg rétesliszt
» 1 db.tojás
» 1 mokkáskanál
» 25 dkg finomliszt
» 5 evőkanál kristálycukor
» 2,5 dkg élesztő
» 3,5 dl tej
» 10 dkg Rama margarin
» A töltéshez:
» 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
» 1-2 kiskanál rum
» A lekenéshez:
» 12 dkg Rama margarin
» Nyújtáshoz finomliszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk és a felét egy másik pohárba átöntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk és 1 kiskanál cukrot hozzáadva kb. 15 perc alatt felfuttatjuk, azaz meleg helyen pihentetjük. Ezalatt a kétféle lisztet tálba rakjuk, a maradék cukrot és a sót hozzáadjuk, majd a maradék langyos tejjel, a felfuttatott élesztővel és a tojással dagasztani kezdjük. Közben az olvasztott Ramát is beledolgozzuk. A massza eleinte kifejezetten ragacsos, de kb. 5 percnyi dagasztás után elválik az edény falától, miközben továbbra is lágy marad. A tetejét egy kevés liszttel meghintjük és konyharuhával letakarva langyos helyen 15 percig kelesztjük. Ezután 2-3 perc alatt finoman átgyúrjuk, majd újabb kb. 35 percen át kelesztjük. A szokásosnál kicsit erősebben belisztezett gyúrólapra borítjuk, majd kb.1 centi vastagságúra, téglalap alakúra és kb. 28x42 centisre ellapítjuk. Éles, lisztbe mártott késsel 7 centis négyzetekre szabjuk. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedjük, rummal ízesítjük. A tésztalapok közepére gesztenyemasszát púpozunk, azután feltekerjük. Egy kb. 25x35 centis tepsit Ramával kikenünk, a többi Ramát felolvasztjuk. A buktákat úgy rakjuk a tepsibe, hogy az olvasztott Ramával körbekenjük. Állítva, szorosan (így nem folyik szét oldalra a tészta, a bukta csak fölfelé nőhet), egymás mellé sorakoztatjuk a tepsibe. Meleg helyen további kb.15 percig kelni hagyjuk, végül előmelegített sütőben, közepes hőfokon 180 °C 25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 2 ember kedveli feviroza
2014.05.13 16:43
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tejet meglangyosítjuk, másik pohárba, élesztőt belemorzsoljuk, kétféle lisztet, maradék cukrot, maradék langyos, felfuttatott élesztővel, tojással dagasztani, olvasztott Ramát, massza eleinte, edény falától, kevés liszttel, szokásosnál kicsit, tésztalapok közepére, többi Ramát, olvasztott Ramával, bukta csak, gesztenyemasszát, gesztenyemasszát, meglangyosítjuk, gesztenyemassza, belemorzsoljuk, felolvasztjuk, sorakoztatjuk, konyharuhával, beledolgozzuk, kristálycukor, előmelegített, felfuttatjuk, vastagságúra, felfuttatott, kifejezetten, belisztezett, fagyasztott, pihentetjük, négyzetekre, mokkáskanál, feltekerjük, körbekenjük, szokásosnál, tésztalapok, felengedjük, élesztővel, tésztához, rétesliszt, tojás, mokkáskanál, finomliszt, evőkanál kristálycukor, élesztő, tej, Rama margarin, töltéshez, fagyasztott gesztenyemassza, kiskanál rum, lekenéshez, Rama margarin, Nyújtáshoz finomliszt,
Öntött túróslepény
0 komment 7 ember kedveli
Barbecue csirkeszárny
0 komment 4 ember kedveli
Juhsajtos olívabogyós muffin
0 komment 3 ember kedveli
Szegény ember leveskéje
0 komment 4 ember kedveli
Batida de maracuja koktél.
0 komment 1 ember kedveli
Káposzta saláta
0 komment 1 ember kedveli
Almás pudingos szelet.
0 komment 3 ember kedveli
Krumplis-vajas pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Amerikai brownie
0 komment 4 ember kedveli
Poharas kinder pingui
0 komment 5 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 3 ember kedveli
Mézes pulykacomb
2 komment 5 ember kedveli
Céklaleves almával-burgonyával.
0 komment 1 ember kedveli
GYÜMÖLCSÖS ŐZGERINC (sütés nélkül)
2 komment 13 ember kedveli
Szilvabefőtt
0 komment 2 ember kedveli
Diós linzer
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.