Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sólet- árpagyönggyel recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg sovány marhahús 50 dkg sertéscomb
» 50 dkg bab 25 dkg kolozsvári szalonna
» 15 dkg árpagyöngy 2 paprika
» 2 paradicsom 2 nagy hagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» bors pirospaprika
» zsír liszt víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húsokat egyforma nagyságú kis kockákra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát zsíron megdinszteljük egy olyan lábasban, amelyet tetővel együtt betehetünk a sütőbe. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és rátesszük a sertés- és marhahúst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk (sóval óvatosan, mert a füstölt hús is sós).
Borsozzuk, és rávágjuk a paprikát, paradicsomot. Rászórjuk a megmosott babot, a füstölt kolozsvári szalonnát és az árpagyöngyöt.
Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyi vastagon ellepje. A tetejére rászórjuk a lisztet, lefedjük a fedővel, és előmelegített sütőben min. 2 óráig sütjük. Közben 20 percenként megkeverjük, és ha kell, még vizet öntünk rá.
Amikor már minden puha, 1 hagymát karikára vágunk, és rátesszük, és addig sütjük még, amíg a hagyma megpuhul, de nem fő szét.
Megkóstoljuk, ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint, ha kell.

sütési hőfok:
200°C
Megjegyzés / tipp:

Én nem szoktam beáztatni előre a babot, annál az oknál fogva, hogy nem tervezem előre, hogy mit főzök másnap. Aki ennyire előrelátó, az beáztathatja előző nap a babot és az árpagyöngyöt is. Jó étvágyat hozzá
2 komment 4 ember kedveli 53ilona
2013.08.20 21:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
bacskaitamas 2013.09.22. 17:08 (#2)
Kedves kifliárus,

"Árpagyöngy helyet rizs kell bele mert a gyöngyel ehetettlen"

Remek hozzászólás... Egy mondatban 5(!) helyesírási hiba.
A kijelentő móddal is baj van. Nem lenne szabad tényként közölni,hogy a sólet gerslivel ehetetlen,mivel az étel autentikus receptje szerint is gerslit kell felhasználni az elkészítéséhez.
Aki evett már igazán finom sóletet, mely füstölt libacombbal, gerslivel készült,az tudja milyen remek hozzávaló a gersli. Persze,ha egy "gasztro- toprongy" elrontja,akkor elképzelhető hogy ehetetlen lesz.
A rizs egyébként alkalmatlan lenne az elkészítéséhez,mivel a hosszú főzési idő miatt csirizzé válna.
kifliarus 2013.08.25. 11:44 (#1)
Árpagyöngy helyet rizs kell bele mert a gyöngyel ehetettlen
Címkék
húsokat egyforma, olyan lábasban, megmosott babot, tetejére rászórjuk, hagyma megpuhul, oknál fogva, beáztathatja előző, pirospaprikával, megdinszteljük, árpagyönggyel, előmelegített, árpagyöngyöt, paradicsomot, Megkóstoljuk, pirospaprika, árpagyöngyöt, beáztathatja, Fehéredésig, megkeverjük, sertéscomb, fokhagymát, Megszórjuk, betehetünk, percenként, kolozsvári, árpagyöngy, kolozsvári, paradicsom, Rászórjuk, megmosott, marhahúst, rátesszük, felöntjük, sovány marhahús sertéscomb, kolozsvári szalonna, árpagyöngy paprika, paradicsom nagy hagyma, gerezd fokhagyma, zsír liszt,
Lábtörlő
1 komment 17 ember kedveli
Sült kacsacomb káposztás tésztával !
0 komment 9 ember kedveli
Vendégváró sütemény
1 komment 9 ember kedveli
Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával.
0 komment 3 ember kedveli
Nahát torta
0 komment 1 ember kedveli
Almás dunahullám sütemény !
3 komment 30 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 3 ember kedveli
Darált húsos alagút
0 komment 8 ember kedveli
Túrós barackos narancskrémes süti
0 komment 1 ember kedveli
Szedres millefeuille !
0 komment 2 ember kedveli
Túrós bejgli
1 komment 4 ember kedveli
Barackos túrós batyu
0 komment 4 ember kedveli
Nizzai saláta
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés diós
1 komment 21 ember kedveli
Citromos-borsos rostélyos...
0 komment 1 ember kedveli
Diós-mazsolás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.