Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított körmöket kuktafazékba rakom, majd gyengén sózott vízben olyan puhára főzöm, hogy a csontok kicsúszhassanak belőle. Levéből kiveszem, az összes csontot eltávolítom, és a húst félreteszem. A vöröshagymát tisztítás után apróra metélem, az olajon üvegesre fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, a vegetát és a borsot. Ráöntök két evőkanál köröm-főzőlevet, majd a tűzre visszateszem. Rádobom a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot és annyi főzőlével öntöm fel, amennyi majdnem ellepi. Fedő alatt pár percig forralom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sós vízben főtt burgonya és ecetes savanyúság illik hozzá.
|
|
|
|
7 komment
|
12 ember kedveli
|
torpvitez
2012.02.13 23:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
idppp |
2017.02.10. 23:16 (#7) |
|
 |
Ez bizony nem magyaros körömpörkölt, sőt még csak nem is pörkölt! Főtt hús, jól elszúrva! Ugyanúgy kell elkészíteni, mint bármelyik pörköltet! Pörköltet kuktában nem főzünk, mert az nem arra való! Soha nem lesz testes a szaftja!
Igaz, hogy ez mindennek nevezhető, de, hogy körömpörköltnek nem az egész biztos! Az ízesítés, fűszerezés az ahány ház, annyi szokás kategóriába tartozik, de az alapvető, mondhatom elemi szabályokat be kell tartani, azután lehet improvizálni! |
|
taurus66 |
2012.02.22. 10:55 (#6) |
|
 |
Köszönöm Magdika, ott a pont, leírta a pörkölt lényegét.
Nem is mondok semmit, jó főzőcskélést kívánok ! |
|
magdika48 |
2012.02.19. 12:05 (#5) |
|
 |
Egyetértek az előttem szólókkal. A kömény elhagyhatatlan. Szoktam még bele tenni paradicsomot, paprikát, fokhagymát, őrölt borsot és kuktában főzöm annyi vízben amennyi ellepi. A levének egy részét főzés közben elfövi és nem lesz híg. |
|
taurus66 |
2012.02.16. 11:25 (#4) |
|
 |
A recept roppant amatőr és több sebből vérzik. Nade aki vegetát rak bele, azon nem is csodálkozom. Köményt kihagyni......pedig ez alap. A főzési módszertől meg pont a lényeg veszik el belőle. Én ezt az ételt meg se kóstólnám. |
|
mildiko50 |
2012.02.15. 10:02 (#3) |
|
 |
Én a körömpörköltet ugyanúgy főzöm, mint a rendes pörköltet. Kell, hogy belefőjenek az ízek. Ha vízben főzőm, akkor nem olyan ízletes. |
|
kaboca1 |
2012.02.14. 11:14 (#2) |
|
 |
Érdekesen főzöd. Nálam elmaradhatatlan fűszere még az őrölt kömény is. |
|
csobyzoli |
2012.02.14. 10:54 (#1) |
|
 |
Bocs, de nálam a körömpörkölt szervesen összetartozik a paprikás krumplival!
A dolog lényege, hogy a pörkölt készítés után a vízzel felengedett pöri levében fő a krumpli |
| |
|
|
|
megtisztított körmöket, csontok kicsúszhassanak, összes csontot, húst félreteszem, vöröshagymát tisztítás, olajon üvegesre, tűzre visszateszem, felszeletelt zöldpaprikát, kicsúszhassanak, pirospaprikát, megtisztított, felszeletelt, kicsontozott, vöröshagymát, kuktafazékba, zöldpaprikát, visszateszem, körömpörkölt, pirospaprika, paradicsomot, eltávolítom, félreteszem, fonnyasztom, vöröshagyma, belekeverem, paradicsom, savanyúság, darabokra, tisztítás, körmöket, Magyaros, forralom, burgonya, kiveszem, köröm, vöröshagyma, paradicsom, evõkanál olaj, evõkanál vegeta, kevés,
|
|
|
|
|