Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit pucoljuk meg és vágjuk kb.: 2X2 cm-es kockákra majd sós vízben egy kicsit megforraljuk. De nem főzzük puhára!
Ezután bő olajban kisütjük.
A füstölt szalonnát apróra kockázzuk és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzá adjuk a kockára vágott lapockát és addig pirítjuk amíg egy kis színt kap. Ezután sózzuk és egy kis törött borssal megszórjuk és hozzá törjük a meghámozott fokhagyma felét majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Közben az elforrt vizet pótoljuk és mielőtt teljesen megpuhulna rátörjük a maradék fokhagymát és újra meghintjük egy kevés borssal.
Ezután elforraljuk a húsról a levet.
A kisütött krumplit tepsibe tesszük és a tetejére szedjük a húst úgy hogy a serpenyő alján maradjon a húsból és a szalonnából kisült zsír. Össze keverjük és forró sütőbe tesszük, hogy egy kicsit megpirítsuk a tetejét.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha a szalonna húsos vigyázzunk a sózással!
Ha a sütőnkön van grill akkor a legnagyobb fokozaton kb.: 10 perc elég.
Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon!
Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
gzax
2012.08.28 14:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
krumpli sütéshez, krumplit pucoljuk, kicsit megforraljuk, füstölt szalonnát, kockára vágott, meghámozott fokhagyma, húst ellepje, elforrt vizet, maradék fokhagymát, kevés borssal, kisütött krumplit, tetejére szedjük, serpenyő alján, szalonnából kisült, kicsit megpirítsuk, szalonna húsos, legnagyobb fokozaton, megforraljuk, megpirítsuk, elforraljuk, szalonnából, meghámozott, Vigyázzunk, fokhagymát, vigyázzunk, legnagyobb, megpuhulna, meghintjük, megszórjuk, felöntjük, fokhagyma, kockázzuk, fokozaton, fokhagyma, szárítsuk, szalonnát, üvegesre, kisütött, tetejére, pirítjuk, lapockát, pirítjuk, pótoljuk, krumpli, sertés lapocka, füstölt szalonna, fokhagyma, bors, olaj krumpli sütéshez,
|
|
|
|
|