Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
3 dl tejből,3 tojássárgából, 6 dkg margarinból, vajból vagy zsírból, 5 dkg cukorból, kevés sóból, 3 dkg élesztőből, és 50 dkg lisztből kelt tésztát készítünk.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük, jól meglisztezzük és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepüket gyümölcsízzel megkenjük, majd összegöngyöljük.Kizsírozot t tepsibe egymás mellé helyezzük, a tetejüket vajjal vagy margarinnal megkenjük, és még 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük. Finom és olcsó sütemény.
Ha 20-25 dkg főtt, áttört burgonyát teszünk ehhez az adaghoz, a bukta másnap friss marad.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Lehet ízesíteni bármilyen gyümölccsel.
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
reloading1234
2012.06.16 14:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
piktorka2 |
2016.10.11. 19:11 (#1) |
|
|
A kelt tészta elkészítése kissé el van nagyolva. Még sosem készítettem kelt tésztát, ezért keresnem kell egy másik receptet. |
| |
|
|
|
megkelt tésztát, kinyújtott tésztát, tetejüket vajjal, bukta másnap, összegöngyöljük, tojássárgából, nyújtótáblára, meglisztezzük, gyümölcsízzel, négyszögekre, margarinból, gyümölccsel, Kizsírozott, margarinnal, élesztőből, kelesztjük, lisztezett, kinyújtott, tojássárga, készítünk, megkenjük, megkenjük, burgonyát, Közepesen, helyezzük, bármilyen, közepüket, ízesíteni, Ízesbukta, tetejüket, tojássárga, margarin, vagy zsír, cukor, kevés, élesztő, liszt,
|
|
|
|
|