Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rozmaringos báránycsülök... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 6-8 báránycsülök
» 2 fej hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» mangalicazsír vagy olivaolaj
» 2 dl fehérbor
» 1 marhahúsleves kocka
» rozmaring (frisset ha lehet)
» kakukkfű
» őrölt pirospaprika
» majoranna
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A báránycsülköket sózom, borsozom. Pár evőkanál mangalicazsíron vagy olívaolajon kérget sütök rájuk (2-3 perc minden oldalról), majd egy előre már beáztatott római tálba teszem őket.
Megsütöm a felkarikázott hagymát, ráöntöm a csülkökre, majd rászeletelek 4 gerezd fokhagymát. A marhahúsleveskockát felfőzöm 2 dl vízben, és ezt is ráöntöm a csülkökre, hozzáteszem a 2 dl száraz fehérbort. Még egy kicsit megsózom, rászórok egy kis kakukkfüvet,majorannát és ráteszem a 4 darabba tépett rozaring szálakat.

1,5 órát párolom, majd leveszem a tetőt, és kicsit megpirítom.
Megjegyzés / tipp:

Bármilyen köretet kínálhatunk hozzá de én leginkább burgonyával vagy nokedlivel szeretem.
1 komment 3 ember kedveli szelidszeder
2012.01.04 08:09
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
fazekasmaria 2012.01.05. 15:53 (#1)
Lehet így is, lehet másképp is. A lényeg, hogy a a báránycsülök különlegesen egzotikus hús, szinte bármilyen fűszert elbir, de a lényeg azért ne vésszen el, mármint több fűszer mint hús...
és jó ötlet a római edény is, és a kis rásütés, lényeg,hogy puha legyen,szaftos, fokhagymás. Jó hogy feltetted a receptjét, igazából ez egy hagyományos magyar étel, ami persze a budapestieket nem nagyon érinti, és a szaga miatt sokan húzódkoznak is előle, kicsit kényes az orruknak. de hát ők ne egyék. Mi imádjuk, és hozzájutok bárányhoz és nemcsak húsvétkor - szivesen főzöm,sütöm. Köszönöm a beküldőnek. és biztos mások is.....
Címkék
kicsit megsózom, mangalicazsíron, báránycsülköket, marhahúsleves, felkarikázott, mangalicazsír, báránycsülök, pirospaprika, rászeletelek, báránycsülök, hozzáteszem, olívaolajon, burgonyával, kínálhatunk, Rozmaringos, kakukkfüvet, majorannát, beáztatott, fokhagymát, nokedlivel, megpirítom, fehérbort, Bármilyen, csülkökre, rozmaring, fokhagyma, majoranna, báránycsülök, hagyma, gerezd fokhagyma, mangalicazsír vagy olivaolaj, fehérbor, marhahúsleves kocka, rozmaring frisset lehet, kakukkfű, őrölt pirospaprika, majoranna, bors,
Bailey's whisky-s krémlikőr
0 komment 5 ember kedveli
Nem lehet abbahagyni csirke
2 komment 10 ember kedveli
Sörben sült lapocka !
2 komment 7 ember kedveli
Baconben sült csirkemáj
1 komment 11 ember kedveli
Mézes mákos süti
0 komment 2 ember kedveli
Banános Joghurt
0 komment 1 ember kedveli
Cukkinis zöldbabköret
0 komment 1 ember kedveli
Chilis bab fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Virslisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással
0 komment 1 ember kedveli
Spárgás lasagne...
0 komment 2 ember kedveli
Káposztás pogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 7 ember kedveli
Túrós lepény
0 komment 5 ember kedveli
Birsalmasajtos süti...
0 komment 10 ember kedveli
Gyors bableves virslivel
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.