Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A báránycsülköket sózom, borsozom. Pár evőkanál mangalicazsíron vagy olívaolajon kérget sütök rájuk (2-3 perc minden oldalról), majd egy előre már beáztatott római tálba teszem őket.
Megsütöm a felkarikázott hagymát, ráöntöm a csülkökre, majd rászeletelek 4 gerezd fokhagymát. A marhahúsleveskockát felfőzöm 2 dl vízben, és ezt is ráöntöm a csülkökre, hozzáteszem a 2 dl száraz fehérbort. Még egy kicsit megsózom, rászórok egy kis kakukkfüvet,majorannát és ráteszem a 4 darabba tépett rozaring szálakat.
1,5 órát párolom, majd leveszem a tetőt, és kicsit megpirítom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Bármilyen köretet kínálhatunk hozzá de én leginkább burgonyával vagy nokedlivel szeretem.
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.04 08:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
fazekasmaria |
2012.01.05. 15:53 (#1) |
|
 |
Lehet így is, lehet másképp is. A lényeg, hogy a a báránycsülök különlegesen egzotikus hús, szinte bármilyen fűszert elbir, de a lényeg azért ne vésszen el, mármint több fűszer mint hús...
és jó ötlet a római edény is, és a kis rásütés, lényeg,hogy puha legyen,szaftos, fokhagymás. Jó hogy feltetted a receptjét, igazából ez egy hagyományos magyar étel, ami persze a budapestieket nem nagyon érinti, és a szaga miatt sokan húzódkoznak is előle, kicsit kényes az orruknak. de hát ők ne egyék. Mi imádjuk, és hozzájutok bárányhoz és nemcsak húsvétkor - szivesen főzöm,sütöm. Köszönöm a beküldőnek. és biztos mások is..... |
| |
|
|
|
kicsit megsózom, mangalicazsíron, báránycsülköket, marhahúsleves, felkarikázott, mangalicazsír, báránycsülök, pirospaprika, rászeletelek, báránycsülök, hozzáteszem, olívaolajon, burgonyával, kínálhatunk, Rozmaringos, kakukkfüvet, majorannát, beáztatott, fokhagymát, nokedlivel, megpirítom, fehérbort, Bármilyen, csülkökre, rozmaring, fokhagyma, majoranna, báránycsülök, hagyma, gerezd fokhagyma, mangalicazsír vagy olivaolaj, fehérbor, marhahúsleves kocka, rozmaring frisset lehet, kakukkfű, őrölt pirospaprika, majoranna, bors,
|
|
|
|
|