Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rozmaringos báránycsülök... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 6-8 báránycsülök
» 2 fej hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» mangalicazsír vagy olivaolaj
» 2 dl fehérbor
» 1 marhahúsleves kocka
» rozmaring (frisset ha lehet)
» kakukkfű
» őrölt pirospaprika
» majoranna
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A báránycsülköket sózom, borsozom. Pár evőkanál mangalicazsíron vagy olívaolajon kérget sütök rájuk (2-3 perc minden oldalról), majd egy előre már beáztatott római tálba teszem őket.
Megsütöm a felkarikázott hagymát, ráöntöm a csülkökre, majd rászeletelek 4 gerezd fokhagymát. A marhahúsleveskockát felfőzöm 2 dl vízben, és ezt is ráöntöm a csülkökre, hozzáteszem a 2 dl száraz fehérbort. Még egy kicsit megsózom, rászórok egy kis kakukkfüvet,majorannát és ráteszem a 4 darabba tépett rozaring szálakat.

1,5 órát párolom, majd leveszem a tetőt, és kicsit megpirítom.
Megjegyzés / tipp:

Bármilyen köretet kínálhatunk hozzá de én leginkább burgonyával vagy nokedlivel szeretem.
1 komment 3 ember kedveli szelidszeder
2012.01.04 08:09
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
fazekasmaria 2012.01.05. 15:53 (#1)
Lehet így is, lehet másképp is. A lényeg, hogy a a báránycsülök különlegesen egzotikus hús, szinte bármilyen fűszert elbir, de a lényeg azért ne vésszen el, mármint több fűszer mint hús...
és jó ötlet a római edény is, és a kis rásütés, lényeg,hogy puha legyen,szaftos, fokhagymás. Jó hogy feltetted a receptjét, igazából ez egy hagyományos magyar étel, ami persze a budapestieket nem nagyon érinti, és a szaga miatt sokan húzódkoznak is előle, kicsit kényes az orruknak. de hát ők ne egyék. Mi imádjuk, és hozzájutok bárányhoz és nemcsak húsvétkor - szivesen főzöm,sütöm. Köszönöm a beküldőnek. és biztos mások is.....
Címkék
kicsit megsózom, mangalicazsíron, báránycsülköket, marhahúsleves, felkarikázott, mangalicazsír, báránycsülök, pirospaprika, rászeletelek, báránycsülök, hozzáteszem, olívaolajon, burgonyával, kínálhatunk, Rozmaringos, kakukkfüvet, majorannát, beáztatott, fokhagymát, nokedlivel, megpirítom, fehérbort, Bármilyen, csülkökre, rozmaring, fokhagyma, majoranna, báránycsülök, hagyma, gerezd fokhagyma, mangalicazsír vagy olivaolaj, fehérbor, marhahúsleves kocka, rozmaring frisset lehet, kakukkfű, őrölt pirospaprika, majoranna, bors,
Rakott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Köménymagos rudacskák
0 komment 4 ember kedveli
Bakonyi csirkeragu
0 komment 6 ember kedveli
Rakott tarja
0 komment 6 ember kedveli
Vajban sütött csirkemell fokhagymás krumplival
1 komment 1 ember kedveli
Törökmézes mogyorós ostya
0 komment 2 ember kedveli
Sopszka saláta uborkával
0 komment 3 ember kedveli
Tavaszi saláta
0 komment 15 ember kedveli
Töltött burgonya
0 komment 10 ember kedveli
Paradicsomszószos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Finom kalács
0 komment 14 ember kedveli
Gazdag palacsinta
0 komment 10 ember kedveli
Almás pite vékony omlós tésztával.
0 komment 15 ember kedveli
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
0 komment 11 ember kedveli
Főtt tojásból egérke
2 komment 12 ember kedveli
Darált húsos rakott tészta
1 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.