Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A spenótot alaposan megmosom és apróra metélem. Lábasba téve elfonnyasztom 4 evőkanálnyi vízben 1 késhegynyi szódabikarbónával, 2-3 perc alatt kész. Hűlni hagyom, majd pár perc várakozás után összeturmixolom a spenótot. Visszaöntöm a lábosba, hozzáadom az 1 evőkanál durum lisztet, és jól megkeverem, majd a 4 dl forró vizet is hozzáöntve a tűzhelyre téve folytonosan kevergetve, hozzá öntöm az 1 evőkanálnyi kölespelyhet. Amikor felforrt, lehúzom a tűzről, és fedő nélkül hagyom hűlni.
A langyos levest tányérba merem, és az asztalnál tálaláskor fűszerezem. Közvetlen fogyasztás előtt belereszelem a fokhagyma egyik felét, pici olajat öntök bele, ráteszem a 2 evőkanál kenyér kockát és a fahéjat a tetejére szórva tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
1 komment
|
1 ember kedveli
|
hornoke
2014.04.05 19:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
lovaszmarika |
2014.04.14. 13:00 (#1) |
|
|
Különleges - a fahéj miatt |
| |
|
|
|
spenótot alaposan, tűzhelyre téve, langyos levest, asztalnál tálaláskor, fokhagyma egyik, tetejére szórva, fokhagymagerezd, összeturmixolom, szódabikarbóna, elfonnyasztom, belereszelem, kölespelyhet, folytonosan, spenótleves, kölespehely, evőkanálnyi, evőkanálnyi, fagyasztott, Visszaöntöm, kevergetve, hozzáöntve, késhegynyi, fűszerezem, megkeverem, fogyasztás, tálaláskor, fokhagyma, hozzáadom, tűzhelyre, várakozás, asztalnál, Közvetlen, spenót fagyasztott lehet, evőkanál durum liszt, evőkanál kölespehely, fokhagymagerezd, evőkanál olaj, evőkanál kenyér kocka, forró, evőkanál, szódabikarbóna, fahéj,
|
|
|
|
|