Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megmosott vaddisznó húst újjnyi széles kockákra vágjuk, és vízben 10 percet állni hagyjuk, amelybe egy kávéskanál ecetet öntünk. Így fertőtlenitjük a vadhúst és veszít a vadhús jellegzetes vad ízből. Közben egy lábasban zsíron megfonyasszuk a kockákra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval borssal és bele tesszük a leöblített húst, azzal jól átkavajuk, és hagyjuk egy kicsit lesülni. Ha lesült, hozzáadjuk a paradicsompürét, a karikára vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot és felengedjük a borral. Ha nem elég szaftos önthetünk alá vízet, de egyszerre mindig csak keveset..
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sós vízben főtt krumplival tálaljuk. A vörösboros vaddisznópörkölthöz kovászos uborkát kínáljunk.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
xamada
2011.12.13 22:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megmosott vaddisznó, kávéskanál ecetet, vadhús jellegzetes, lábasban zsíron, kockákra vágott, leöblített húst, kicsit lesülni, karikára vágott, kockára vágott, Vaddisznópörkölt, paradicsompürét, pirospaprikával, fertőtlenitjük, megfonyasszuk, pirospaprika, paradicsomot, jellegzetes, felengedjük, vöröshagyma, vörösborral, megszórjuk, vörösboros, paradicsom, kávéskanál, krumplival, hozzáadjuk, leöblített, megmosott, átkavajuk, vaddisznó, vaddisznó, kínáljunk, önthetünk, fokhagyma, egyszerre, vaddisznó, paradicsom, paprika, zsír, evőkanál pirospaprika, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, száraz vörösbor, bors,
|
|
|
|
|