Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas-csokis tobozkeksz recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» Tésztához:
» 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor 1 csipet
» 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 db tojás
» 20 dkg margarin, 20 dkg mangalica zsír 1 db citrom héja és leve
» Tetejére:
» 3 ek cukor, 1 púpos teáskanál fahéj
» Mártáshoz:
» 30 dkg étcsokoládé, 2 ek napraforgó olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Tésztához:
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni.A tésztából lisztezett kézzel diónyi golyókat formálunk.A golyókat vízcsepp formára alakítjuk.
Egy lisztbe mártott ollóval a tészták mindkét oldalán kb. 4-5 mm-ként 45 fokos szögben bevágásokat ejtünk.Praktikusabb egy vastagabb pengéjű késsel a tészta alá nyúlni, és így átemelni a tepsibe, kicsi helyet hagyva a tobozkák között.Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral.
Tetejére:
Egy edénykében összekeverjük a cukrot a fahéjjal.Megszórjuk a fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Mártáshoz:
A csokit kockára törjük egy tálkában. Hozzáadjuk az olajat.
Egy másik edénykében vizet melegítünk, és a forró vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét.
Megmártjuk benne a kekszeket, és sütőpapírra fektetjük. Ha megszilárdult a csoki, szépen leválik a sütőpapírról.
Megjegyzés / tipp:

Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk, célszerű két csokis felet összefordítva, hogy ne maszatolják össze egymást a kekszek.
A felsorolt hozzávalókból 12 adag lesz
Azért írtam fent kilencet,mert attól többet nem enged.
0 komment 1 ember kedveli szaszi98
2013.12.21 14:51
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta hozzávalóit, tálban összedolgozzuk, hűtőben hagyjuk, tésztából lisztezett, golyókat vízcsepp, lisztbe mártott, tészták mindkét, vastagabb pengéjű, tobozkák között, edénykében összekeverjük, fahéjas cukorral, csokit kockára, másik edénykében, forró vízgőz, felsorolt hozzávalókból, hőlégkeveréssel, összedolgozzuk, felolvasztjuk, megszilárdult, összekeverjük, hozzávalókból, Előmelegített, összefordítva, sütőpapírról, Praktikusabb, sütőpapírral, bevágásokat, Légmentesen, maszatolják, sütőpapírra, fémdobozban, hozzávalóit, étcsokoládé, melegítünk, Hozzáadjuk, Megmártjuk, csokoládét, kibélelünk, edénykében, lisztezett, edénykében, Tésztához, liszt csomag sütőpor csipet, Tetejére, cukor púpos teáskanál fahéj, Mártáshoz, étcsokoládé napraforgó olaj,
Gulyásleves
4 komment 15 ember kedveli
Gyors szilvás süti
0 komment 5 ember kedveli
Сырники – azaz orosz túrófánk kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával.
0 komment 3 ember kedveli
Krumplis gánica gazdagon salátával
0 komment 2 ember kedveli
Bajadéra szelet
0 komment 35 ember kedveli
Meggyes-csokis muffin
0 komment 2 ember kedveli
Bazsalikomos krumplipüré
0 komment 2 ember kedveli
Biralmasajt
0 komment 3 ember kedveli
Ünnepi kalács húsvétra
1 komment 3 ember kedveli
Hagymás palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Szarvas tallérok gombával
0 komment 2 ember kedveli
Kelt málé
0 komment 3 ember kedveli
Mogyorós csirke
0 komment 2 ember kedveli
Lúdláb
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos babsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.