Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas-csokis tobozkeksz recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» Tésztához:
» 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor 1 csipet
» 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 db tojás
» 20 dkg margarin, 20 dkg mangalica zsír 1 db citrom héja és leve
» Tetejére:
» 3 ek cukor, 1 púpos teáskanál fahéj
» Mártáshoz:
» 30 dkg étcsokoládé, 2 ek napraforgó olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Tésztához:
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni.A tésztából lisztezett kézzel diónyi golyókat formálunk.A golyókat vízcsepp formára alakítjuk.
Egy lisztbe mártott ollóval a tészták mindkét oldalán kb. 4-5 mm-ként 45 fokos szögben bevágásokat ejtünk.Praktikusabb egy vastagabb pengéjű késsel a tészta alá nyúlni, és így átemelni a tepsibe, kicsi helyet hagyva a tobozkák között.Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral.
Tetejére:
Egy edénykében összekeverjük a cukrot a fahéjjal.Megszórjuk a fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Mártáshoz:
A csokit kockára törjük egy tálkában. Hozzáadjuk az olajat.
Egy másik edénykében vizet melegítünk, és a forró vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét.
Megmártjuk benne a kekszeket, és sütőpapírra fektetjük. Ha megszilárdult a csoki, szépen leválik a sütőpapírról.
Megjegyzés / tipp:

Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk, célszerű két csokis felet összefordítva, hogy ne maszatolják össze egymást a kekszek.
A felsorolt hozzávalókból 12 adag lesz
Azért írtam fent kilencet,mert attól többet nem enged.
0 komment 1 ember kedveli szaszi98
2013.12.21 14:51
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta hozzávalóit, tálban összedolgozzuk, hűtőben hagyjuk, tésztából lisztezett, golyókat vízcsepp, lisztbe mártott, tészták mindkét, vastagabb pengéjű, tobozkák között, edénykében összekeverjük, fahéjas cukorral, csokit kockára, másik edénykében, forró vízgőz, felsorolt hozzávalókból, hőlégkeveréssel, összedolgozzuk, felolvasztjuk, megszilárdult, összekeverjük, hozzávalókból, Előmelegített, összefordítva, sütőpapírról, Praktikusabb, sütőpapírral, bevágásokat, Légmentesen, maszatolják, sütőpapírra, fémdobozban, hozzávalóit, étcsokoládé, melegítünk, Hozzáadjuk, Megmártjuk, csokoládét, kibélelünk, edénykében, lisztezett, edénykében, Tésztához, liszt csomag sütőpor csipet, Tetejére, cukor púpos teáskanál fahéj, Mártáshoz, étcsokoládé napraforgó olaj,
Aranygaluska
3 komment 79 ember kedveli
Tárkonyos hal leves
1 komment 3 ember kedveli
Cserháti szilvás placsinta
0 komment 3 ember kedveli
Burgonyás gombaleves
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos mandarinszelet
0 komment 3 ember kedveli
Holland almatorta
0 komment 4 ember kedveli
Boszorkány tál
0 komment 11 ember kedveli
Töltött virsli /hidegtál/
0 komment 3 ember kedveli
Szósz egresből
0 komment 3 ember kedveli
Szilveszteri szezámos kiflicskék
0 komment 3 ember kedveli
Olaszos bableves!
0 komment 7 ember kedveli
Krémes, pirított hagymás burgonyapüré
1 komment 2 ember kedveli
Zöldséges-sonkás aszpik
0 komment 5 ember kedveli
Baconos pulykamell
0 komment 6 ember kedveli
Cseresznyés sütemény
0 komment 2 ember kedveli
Csokis muffin lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.