Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromrolád. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához: 6 tojás
» 5 evőkanál kristálycukor
» 6 evőkanál liszt
» 1 mokkáskanál vaníliás cukor
» 1 mokkáskanál sütőpor
» 1mokkáskanál citromhéjreszelék
» A töltelékhez: 25 dkg vaj
» 25 dkg porcukor
» fél dl citromlé
» 1teáskanál citromhéjreszelék
» 2 csepp sárga ételfesték
» 10 dkg baracklekvár
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból piskótalapot sütünk, és még melegen feltekerjük. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet. A cukorhoz keverünk 2 evőkanál meleg vizet, majd a citromlét. A szobahőmérsékletű vajat habosra kikeverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a citromos cukrot, s egészen addig kevergetjük, amíg teljesen sima lesz. Akkor hozzáadjuk a citromhéjreszeléket, és pár csepp ételfestékkel megszínezzük.
A tésztát óvatosan kitekerjük, egyenletesen megkenjük a citromkrém kétharmadával, majd feltekerjük. Hűtés után a felületét vékonyan megkenjük citromkrémmel. Nyomózsákba tett krémmel és lekvárral díszítjük, illetve vékony citromkarikákat teszünk a tetejére.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 12 ember kedveli archangels-jophiel
2012.07.03 10:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta alapanyagaiból, cukorhoz keverünk, szobahőmérsékletű vajat, citromos cukrot, tésztát óvatosan, citromkrém kétharmadával, felületét vékonyan, citromkarikákat, alapanyagaiból, kétharmadával, kristálycukor, beledolgozzuk, ételfestékkel, citromkrémmel, megszínezzük, egyenletesen, baracklekvár, piskótalapot, feltekerjük, feltekerjük, mokkáskanál, mokkáskanál, elkészítjük, kevergetjük, fokozatosan, Citromrolád, Nyomózsákba, mokkáskanál, töltelékhez, hozzáadjuk, citromkrém, kikeverjük, ételfesték, tésztához tojás, evőkanál kristálycukor, evőkanál liszt, mokkáskanál vaníliás cukor, mokkáskanál sütőpor, töltelékhez, porcukor, citromlé, 1teáskanál citromhéjreszelék, csepp sárga ételfesték, baracklekvár, citrom,
Olajos halkrém
1 komment 1 ember kedveli
Kolbászleves
0 komment 1 ember kedveli
Hideg málnakrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Mámorító tojássaláta
0 komment 15 ember kedveli
Rózsafánk...
0 komment 15 ember kedveli
Székelygulyás.
0 komment 12 ember kedveli
Narancs saláta
0 komment 1 ember kedveli
Kolozsvári káposzta
0 komment 9 ember kedveli
Sajtkrémes-gyümölcsös torta
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszgolyó
1 komment 6 ember kedveli
Makaróni tejszínes parajjal
0 komment 1 ember kedveli
Vodkás jegestea
0 komment 2 ember kedveli
Hűtős lángos
0 komment 14 ember kedveli
Rántott hagyma
1 komment 13 ember kedveli
Finom meggyes pite
0 komment 6 ember kedveli
Óriás habcsók
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.